Evenimentul Zilei > International > Măsură extremă în Shanghai. Polițiștii au vrut să carantineze un magazin cu toți clienții în interior
Măsură extremă în Shanghai. Polițiștii au vrut să carantineze un magazin cu toți clienții în interior

Măsură extremă în Shanghai. Polițiștii au vrut să carantineze un magazin cu toți clienții în interior

Autoritățile sanitare din Shanghai au decis închiderea unui magazin Ikea cu tot cu clienții și angajații aflați în interior, din cauza unei persoane infectate cu Covid-19. Oamenii panicați s-au grăbit spre toate ieșirile care erau păzite de polițiștii chinezi.

Autoritățile chineze au impus închiderea unui magazin Ikea din Shanghai, după ce poliția a aflat că o persoană din unitatea comercială e contact direct al unui caz de coronavirus.

Polițiștii au blocat toate intrările, moment în care oamenii, panicați, s-au grăbit să iasă din magazin pentru a nu rămâne închiși. În mai multe videoclipuri se vede cum unii dintre ei țipă și se împing cu oamenii legii.

Autoritățile sanitare chineze au anunțat că zona afectată va fi închisă pentru două zile, iar persoanele care se aflau acolo vor sta în carantină tot pentru două zile.

Autoritățile din Shanghai au raportat șase cazuri de Covd-19. Milioane de oameni au fost închiși în case cu lunile

Shanghai s-a aflat în lockdown pentru mai bine de două luni la începutul anului, iar pe rețelele sociale au apărut zeci de videoclipuri unde cetățenii orașului se plângeau că nu își pot cumpăra mâncare și medicamente din cauza restricțiilor dure impuse de autorități.

Politica zero-Covid a Chinei a adus o furie generalizată a oamenilor, zeci de regiuni fiind izolate total pentru a elimina orice risc de răspândire a coronavirusului.

De asemenea, carantina impusă de autoritățile chineze s-a bazat pe testarea în masă și lockdown extins.

Mai mult decât atât, locuitorii din mai multe orașe din China trebuie să prezinte un cod QR verde pentru a putea călători cu mijloacele de transport în comun și de a intra în locurile publice. Sistemul folosit arată locația exactă și dacă persoana a intrat în contact cu un caz confirmat de Covid-19.

În urmă cu o săptămână, peste 80 de mii de turiști au rămas blocați în insula Hainan, după ce autoritățile sanitare chineze au anunțat măsuri de izolare pentru a opri răspândirea coronavirusului, scrie CNN.

Totodată, Shanghai a anunțat că prelungește testarea gratuită Covid-19 până la sfârșitul lunii septembrie, în încercarea de a menține coronavirusul sub control.