„Am rugămintea către dumneavoastră în calitate de coordonatori ai sistemului local de Sănătate şi către toţi şefii de secţii din unităţile sanitare din Iaşi, Suceava, Bârlad, Botoşani, Piatra Neamţ să-i sprijine pe colegii din Vaslui. Trebuie să găsim specialişti pentru asigurarea serviciului de gardă pe secţia de ATI la Spitalul Judeţean Vaslui, în orice variantă, fie prin asigurarea gărzilor, fie prin transferarea medicilor pentru 3-4 zile în acest spital, sau prin intermediul medicilor rezidenţi din anii superiori, dar cu supervizarea seniorilor", a declarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii, într-o videoconferinţă urgentă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi cei ai spitalelor din Moldova.
Transportul pentru medicii care vor accepta să efectueze gărzi în spitalul vasluian va fi asigurat de către serviciul de ambulanţă, prin Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii.
În urma discuţiilor, s-au găsit soluţii pentru acoperirea necesarului de gărzi la Spitalul Judeţean Vaslui, până la sfârşitul lunii iulie şi o parte din luna august.

Ministrul a mai cerut să fie identificate şi alte secţii din unităţile sanitare care nu pot asigura serviciile de Terapie Intensivă.