Măsura aşteptată de o ţară întreagă. A început urmărirea penală împotriva procurorului Maria Piţurcă

Măsura aşteptată de o ţară întreagă. A început urmărirea penală împotriva procurorului Maria Piţurcă

Procurorul-şef Secţie de urmărire penală din cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova, Maria Antoaneta Piţurcă, a fost pusă, miercuri, sub urmărire penală de către Secția specială de investigare a magistraților. Procurorul Piţurcă este acuzată că a preluat brutal pe Sorina, fetiţa de 8 ani de la asistentul maternal din Baia de Aramă.

De asemenea, s-a dispus urmărirea penală şi pentru Morman Violeta, o angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți.

Miercuri, Piţurcă a fost audiată la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din funcție a fost amânată pentru mâine, 11 iulie.

Inspecţia Judiciară a anunţat în 2 iulie că Maria Piţurcă este cercetată disciplinar. Tot atunci, Direcţia de inspecţie pentru procurori a înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului, până la finalizarea procedurii disciplinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării  disciplinare faţă de procurorul Maria Antoaneta Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare, reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

Reamintim că Sorina, fetiţa de 8 ani, a fost luată, pe data de 21 iunie, de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă „Mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi, potrivit g4media.ro