Evenimentul Zilei > Politica > MASOCHISM POLITIC. Liberalii continuă să-l ROAGE pe Crin Antonescu să-i SALVEZE!
MASOCHISM POLITIC. Liberalii continuă să-l ROAGE pe Crin Antonescu să-i SALVEZE!

MASOCHISM POLITIC. Liberalii continuă să-l ROAGE pe Crin Antonescu să-i SALVEZE!

Deşi le-a refuzat în repetate rânduri propunerile – reiterând, recent, că exclude orice revenire în viaţa politică –, unii lideri PNL se încăpăţânează să-l roage pe Crin Antonescu să se întoarcă la cârma partidului Brătienilor, pentru a „salva” formaţiunea după dezastrul din alegeri.

Potrivit surselor „Evenimentului Zilei”, Antonescu a fost contactat telefonic de mai mulţi liberali, de-a lungul ultimelor zile, care l-au implorat cu cerul şi cu pământul să revină la şefia partidului.

Rugăminţi liberale

„În realitate, numele lui Crin Antonescu este fluturat obsesiv de mai multe tabere din interiorul PNL, care simt că dezastrul de la legislative au cauzat un vid de putere favorabil unor schimbări majore. Antonescu are încă susţinere în PNL, atât la centru cât şi în teritoriu, dar unica problemă este că el exclude orice revenire în politică, deşi cunoaşte în detaliu natura nemulţumirilor din partid”, ne-a precizat un parlamentar liberal.   

Antonescu: „Eu nu fac tango-uri. Nu plec ca să vin!”

Facem precizarea că fostul preşedinte al PNL – Crin Antonescu – a reiterat miercuri seara, la Realitatea TV, faptul că exclude orice revenire în politică. „Provocarea PNL nu e legată de o persoană, cu atât mai puţin de persoana mea (…) Eu nu fac tango-uri. Nu plec ca să vin (…) PNL nu are doar problema unui om, Antonescu sau alt lider, are o problemă de identitate deja. A pierde nişte alegeri nu e o catastrofă. 20% nu e o catastrofă. Problema e să cunoşti identitatea ta (…) PNL este un partid istoric. Eu cred că România are nevoie de oameni politici şi de partide care să gândească între ele. Secretul democraţiei e ca partidele să acţioneze cu viziunea întregului făcând proiecte pentru întreg”, a spus Crin Antonescu.  

PNL, ajutor de poliţie

Totodată, el a apreciat că una dintre marile greşeli electorale ale conducătorilor PNL a fost că „au crezut că partidul e ajutor de poliţie”. „Conducătorii PNL au crezut că partidul este ajutor de poliţie! (…) Asta era treaba lor?! (…) Problemele PNL au fost mesajul şi depărtarea de identitate (…) Lipsa de memorie Domnii liberali, colegii mei, au uitat ce vorbeau acum doi ani (…) Nu contează că cineva pleacă unde va pleca, contează identitatea partidului”, a specificat Crin Antonescu.