Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arătau mașinile pe care KGB le folosea în OPERAȚIUNILE SPECIALE! Adevărate FORTĂREȚE ÎN MERS – GALERIE FOTO
Cum arătau mașinile pe care KGB le folosea în OPERAȚIUNILE SPECIALE! Adevărate FORTĂREȚE ÎN MERS – GALERIE FOTO

Cum arătau mașinile pe care KGB le folosea în OPERAȚIUNILE SPECIALE! Adevărate FORTĂREȚE ÎN MERS – GALERIE FOTO

În timpul epocii de aur a serviciului sovietic KGB, agenții secreți se foloseau de mașini speciale în misiunile pe care le aveau. Deși nu arătau pe dinafară foarte diferit de celelalte autoturisme, mașinile se fabricau în funcție de nevoie Serviciului și erau ticsite cu nenumărate gadgeturi și extra-opțiuni.

În primul rând, mașinile fabricate pentru KGB erau mult mai rapide și mult mai sigure decât cele obișnuite, deși acest lucru nu putea fi observat la prima vedere, de cele mai multe ori astfel de autoturisme pierzându-se foarte ușor în trafic printre celelalte mașini.

EnglishRussia.com dă exemplul modelului modelului sovietic ZIS-115, o mașină refăcută după modelul ZIS-110. O astfel de mașină a fost folosită chiar de Stalin.

Mașina creată la comanda KGB se dorea a fi o adevărată fortăreață în mișcare. Autovehiculul avea pe sub caroserie un blindaj cu o grosime de 75 de milimetri, geamuri antiglonț.

În total, o astfel de mașină cântărea peste 4 tone și era dotată cu un motor de șase litri și opt cilindri.

Veți afla în galeria foto atașată cum arată o astfel de mașină cu care a călătorit și Stalin.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: