Potrivit Ştirile ProTV, singura maşină din dotarea Protecţiei Civile Galaţi folosită pentru transportul materialelor explozibile este o camionetă care a purtat mii de proiectile sau grenade, muniţie care a fost ulterior detonată în siguranţă.  Până acum, maşina nu i-a lăsat niciodată pe pompieri în drum, însă nimeni nu vrea să se gândească la momentul în care camioneta îşi va da ultima suflare.
 
„Este singura maşină folosită la misiuni piotehnice, având în jur de 350.000 de kilometri de când a intrat la noi", a declarat Cătălin Diţu, specialist pirotehnist.

Surprinzător este că maşina n-a fost concepută pentru a transporta material exploziv sau muniţie, dar atunci când au primit-o ca donaţie, românii au sudat o placa din oţel, pentru a putea să transporte şi proiectile neexplodate.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au făcut tot ce au putut ca maşina să nu clacheze, pentru că alta n-au şi ar fi în mare dificultate dacă n-ar mai putea să utilizeze. Potrivit oficialilor locali, pasagerii din camionetă sunt protejaţi în caz de explozie, de placa din oţel groasă de un centimetru. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi pentru pietonii care s-ar afla pe lângă maşină, o prelată fiind singurul "scut" pentru muniţia transportată.

Catalin Diţu, care a precizat că a transportat "proiectile de artilerie – calibre începând de la douăzeci de milimetri, până la o sută cincizeci si doi – grenade de mână ofensive, şi defensive, şi cartuşe". Proiectilele sunt încărcate şi duse într-un poligon, la 20 de kilometri de oraş.