Conform AFP, preluată de Agerpres, autorităţile locale au trecut la această măsură pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19.

În centrul oraşului au fost înregistrate 63 de cazuri noi în 24 de ore, aspect care i-a obligat pe oficialii regiunii Liguria să ia măsuri radicale de prevenire.

În acord cu primăria şi autorităţile sanitare, obligativitatea purtării măştii 24/24 a intrat imediat în vigoare. Cu privire la perioada, ea este nedeterminată.

Masca a devenit obligatorie în exterior indiferent de distanţa dintre persoane, conform ordonanţei adoptate de regiunea citată.

Potenţial focar de contaminare

Preşedintele regiunii, Giovanni Toti, dar şi primarul Marco Bucci se tem ca situaţia să nu se înrăutăţească şi mai mult în zonă.

„Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie.

Obiectivul este de a elimina din faşă focarul potenţial”, au declarat cei doi în cadrul unei conferinţe de presă.

Italia revine în prim-plan

După o perioadă în care italienii au fost mai feriţi de efectele pandemiei, noul coronavirus chinezesc a generat din nou alerta naţională.

La fel ca vecinii săi, Italia se confruntă cu o reapariţie a contaminărilor, dar la o scară mai mică decât în Franţa şi Spania.

Conform ultimelor daate, în peninsulă au fost înregistrate 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 şi 13.072, câte au fost raportate în Spania şi în Franţa.

Ce s-a decis în România?

Amintim că de la 15 mai 2020, purtarea măştii care acoperă nasul şi gura a devenit obligatorie în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise.

Conform reglementărilor în vigoare, cei care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionaţi în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H.

Pentru „nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii”, românii pot primi amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei.

sursa: Agerpres