Evenimentul Zilei > Actualitate > Este oficial! Masca de protecție redevine obligatorie. Decizia a fost luată, au fost stabilite condițiile și data
Este oficial! Masca de protecție redevine obligatorie. Decizia a fost luată, au fost stabilite condițiile și data

Este oficial! Masca de protecție redevine obligatorie. Decizia a fost luată, au fost stabilite condițiile și data

Conform unei decizii luate, miercuri, de CMBSU, persoanele care staționează la 50 de metri de unitățile școlare sunt obligate să poarte mască.

Reprezentanții Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) au decis, printr-o hotărâre ce a fost adoptată miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021.

Ce anunța prefectul Capitalei, Alin Stoica

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”, spunea prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, mai preciza oficialul înaintea ședinței de astăzi.

Recomandările venite la începutul săptămânii, de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începerea noului an școlar

La începutul săptămânii, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis câteva recomandării înainte de începerea anului școlar 2021 – 2022.

„Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu, a declarat Sorin Cîmpeanu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori. După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la o oră și jumătate”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că :„directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, spunea oficialul de la Ministerul Educației.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: