Mărturiile pasagerilor cursei Londra - Singapore: Cei care nu purtau centura de siguranță au fost aruncați în tavan

Mărturiile pasagerilor cursei Londra - Singapore: Cei care nu purtau centura de siguranță au fost aruncați în tavan Cursa Londra-Singapore. Sursa foto: captura ecran

Cursa Londra - Singapore a fost fatală pentru un pasager britanic în vârstă de 73 de ani. Bărbatul a suferit un atac de cord, ca urmare a turbulențelor violente care au afectat aeronava de tip Boeing 777.

Mărturiile pasagerilor cursei Londra - Singapore

Aeronava companiei Singapore Airlines intrat într-o zonă cu turbulențe puternice, ulterior pasagerii au descris scenele de groază care s-au derulat în timp ce piloții încercau să redreseze avionul. Andrew Davis, pasager al cursei care zbura pe ruta Londra - Singapore, a descris calvarul prin care au trecut călătorii. Nava a pierdut brusc altitudine, iar obiectele au început să zboare prin cabină.

„Lucrul pe care mi-l amintesc cel mai bine este că am văzut obiecte și lucruri care zburau prin aer. Eram acoperit de cafea. A fost o turbulență incredibil de puternică", a declarat britanicul pentru BBC. Un alt pasager a subliniat că avionul companiei Sigapore Airlines s-a înclinat brusc și a început să trepideze violent. Pierderea altitudinii i-a luat pe toți prin surprindere.

Pasagerii care nu și-au cuplat centurile de siguranță au fost aruncați până în tavan. „Am început să mă pregătesc pentru ceea ce se întâmpla și, foarte brusc, a avut loc o cădere foarte dramatică, astfel că toți cei care erau așezați și nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în tavan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unii oameni s-au lovit cu capul de plafonul cabinei de bagaje și l-au lovit, au lovit locurile unde sunt luminile și măștile”, a declarat Dzafran Azmir, un student de 28 de ani, pentru Reuters.

Turbulențe în aer

Turbulențe în aer. Sursa foto: Arhiva EvZ

Aeronva a aterizat de urgență pe aeroportul Bangkok

Aeronava de tip Boeing 777-300ER zbura spre Singapore, însă din cauza incidentului piloții au deviat de cursul inițial și au aterizat de urgență pe aeroportul internațional Bangkok. Compania aeriană a precizat că 31 de persoane aflate la bord au fost transportate la spital, iar compania aeriană a transmis cele mai sincere condoleanțe familiei domnului Kitchen.

Grupul de teatru muzical Thornbury, o companie locală de teatru pe care a ajutat-o să o conducă în South Gloucestershire, l-a numit „un gentleman cu cea mai mare onestitate și integritate”. Reprezentanții companiei Singapore Airlines au precizat că piloții s-au confruntat cu turbulențe „extreme și bruște” deasupra bazinului Irrawaddy din Myanmar.

Un alt pasager care urma să ajungă în Australia a declarat pentru BBC că trepidațiile violente au survenit brusc fără ca piloții să apuce să facă vreun anunț în acest sens.

Singapore Airlines

Singapore Airlines. Sursa foto: Captură ecran

Un pasager al cursei Singapore Airlines a murit

„M-am lovit cu capul de tavan, soția mea s-a lovit - niște bieți oameni care se plimbau pe acolo au ajuns să facă tumbe”, și-a amintit el. Un britanic rănit la gât a declarat că el și familia sa au fost „destul de norocoși” că niciunul dintre ei nu a murit.

S-a trecut de la nicio turbulență... nu s-a zguduit deloc avionul și apoi m-am lovit de acoperiș. Dintr-o dată, am fost ridicat așa. Fiul meu a fost aruncat pe podea la două rânduri în spatele meu. Am auzit că a fost un tip care s-a lovit de acoperiș în toaletă. A fost rănit destul de grav", a declarat pasagerul britanic de pe patul de spital.

Avion care aterizează

Avion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Purtarea centrurii de siguranță poate face diferența

Oficialii din Singapore au dat toate asigurările că Guvernul va oferi asistență medicală pasagerilor și familiilor acestora. „Sunt profund întristat să aflu despre incidentul de la bordul zborului SQ321 al Singapore Airlines de la Londra Heathrow la Singapore”, a postat ministrul Transporturilor, într-o declarație pe Facebook.

„Rănile provocate de turbulențele severe sunt relativ rare în contextul milioanelor de zboruri operate”, a declarat pentru BBC expertul în aviație John Strickland. Experții în aviație menționează că purtarea centurii de siguranță face diferența între viață și moarte. Cercetările recente arată că pe fondul schimbărilor climatice turbulențele se vor intensifica în viitorul apropiat.