Evenimentul Zilei > Actualitate > Mărturii cutremurătoare. Primul focar COVID-19, provocat intenționat. A fost răspândit în aşa fel încât să se poată transmite rapid în toată lumea
Mărturii cutremurătoare. Primul focar COVID-19, provocat intenționat. A fost răspândit în aşa fel încât să se poată transmite rapid în toată lumea

Mărturii cutremurătoare. Primul focar COVID-19, provocat intenționat. A fost răspândit în aşa fel încât să se poată transmite rapid în toată lumea

Dezertorul și militantul pentru democrație, Wei Jingsheng, susține că primul focar COVID-19 a fost intenționat și virusul a fost răspândit în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare din Wuhan.

Potrivit unui dezertor chinez, pandemia Covid-19 a început cu luni înainte de confirmarea focarului mortal, când virusul a fost potențial scurs printre participanții la jocurile militare mondiale din Wuhan.

Dezertorul și militantul pentru democrație, Wei Jingsheng, i-a spus jurnalistului de la Sky News, Sharri Markson, în noul său documentar „Ce s-a întâmplat cu adevărat în Wuhan” că Jocurile Mondiale Militare din octombrie, care au atras mii de sportivi din întreaga lume în centrul orașului chinez, a fost evenimentul propice pentru experimentul chinezilor.

Conform noilor afirmații șocante ale denunțătorului chinez, acea avertizare critică timpurie – care a venit cu șase săptămâni înainte ca China să admită că a existat un focar – nu s-a dorit a fi luată în serios chiar și atunci când virusul făcea ravagii murind oamenii pe capete.

„Am crezut că guvernul chinez va profita de această ocazie pentru a răspândi virusul în timpul Jocurilor Militare, deoarece mulți străini vor apărea acolo”, a spus el.

În timpul Jocurilor, denunțătorul a susținut că a auzit că guvernul desfășoară un „exercițiu neobișnuit”

Wei susține că a fost conștient de faptul că autoritățile chineze experimentează „arme biologice ciudate” după ce a primit un sfat de la o sursă guvernamentală și că a încercat să avertizeze SUA, dar nu a reușit.

Mai mulți sportivi din întreaga lume au raportat ulterior simptome care au fost în concordanță cu cele ale Covid-19. Potrivit Daily Mail, dezertorul chinez a susținut că sportivii francezi, germani și americani s-au îmbolnăvit de simptome asemănătoare Covid în timpul turneului, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.

Luna trecută, Comitetul Republican pentru Afaceri Externe din Statele Unite a emis un raport în care susținea că Beijingul se grăbea să acopere răspândirea virusului în timpul jocurilor militare.

„Când și-au dat seama de ce s-a întâmplat, oficialii Partidului Comunist Chinez și oamenii de știință de la WIV au început să acopere frenetic scurgerea”, a spus republicanul Michael McCaul.

„Dar acoperirea lor a fost prea târzie – virusul se răspândea deja pe întreaga arie a Wuhanului”. La 30 ianuarie 2020, OMS a declarat focarul o Urgență de Sănătate Publică cu Preocupare Internațională, scrie insiderpaper.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: