Mărturie teribilă a lui Ilie Năstase! De ce se teme legendarul sportiv. Este îngrozit de ceea ce ar putea să urmeze. „Mi-e frică”

Mărturie teribilă a lui Ilie Năstase! De ce se teme legendarul sportiv. Este îngrozit de ceea ce ar putea să urmeze. „Mi-e frică”sursa: arhivă EVZ

Ilie Năstase, primul lider din istoria ATP, este general al Armatei Române. „Nasty” a vorbit despre războiul din Ucraina și a recunoscut că se teme pentru ce ar putea să urmeze. Pe de altă parte, fostul sportiv a ajutat câțiva refugiați din țara vecină.

Fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase, este îngrijorat de situația din Ucraina, acolo unde țara vecină este distrusă de Rusia. General în rezervă, primul lider din istoria ATP, a vorbit despre războiul care a dat întreaga lume peste cap din toate punctele de vedere. Și a dus la emigrarea a aproximativ 2 milioane de ucraineni în doar două săptămâni.

Ilie Năstase se teme de războiul dintre Ucraina și Rusia

Ilie Năstase a oferit ajutor mai multor refugiați din țara vecină, pe care i-a luat acasă. Pe de altă parte, „Nasty” a recunoscut că se teme de situația dramatică din Ucraina. „Sunt general, dar nu cred că am putere. Mie mi-e frică. Nu știu de ce, dar mi-e frică. Nu avem cum să ne punem cu rușii. Ce să facem cu 150 de soldați americani? Mi-e frică mai tare, plus că nu suntem pregătiți. Nu avem armată, nu avem nimic.

Și eu am luat refugiați acasă. Am luat cinci copii și cinci femei acasă. Sunt disperați, cu copilași de patru luni. Oamenii nu au treabă, politicienii sunt de vină”, a spus Ilie Năstase conform stirileprotv.ro.

Guvernul României pregătește un proiect de lege care să constituie baza legală pentru instaurarea unei „situații de criză” în țară.

Propunerea vine din cauza conflictului în desfășurare în Ucraina, iar una dintre prevederile proiectului este că rezerva militară generală în caz de război va fi formată din bărbații între 18 și 60 de ani.

Explicațiile date de avocatul Toni Neacșu în privința stării de criză

„In Romania nu se poate institui, nici macar pentru caz de razboi, indeplinirea serviciului militar obligatoriu pentru persoanele peste 35 de ani. Art. 55 din Constitutie stabileste foarte clar ca pot fi obligati la efectuarea serviciul militar, in indeplinirea indatoririi de aparare a tarii, doar cetatenii cu varsta intre 20 si 35 de ani. Civilii care au depasit aceasta varsta nu pot fi incorporati obligatoriu nici macar in timp de mobilizare sau razboi.

Singura posibilitate este modificarea chiar a Constitutiei Romaniei. Proiectul de lege numit impropriu al starii de criza, care de fapt modifica toata legislatia privind armata si pregatirea populatiei pentru razboi, nu va trece niciodata in forma actuala, cetatenii peste 35 de ani neavand indatoriri militare sub forma incorporarii”, a explicat Toni Neacșu, într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News