Evenimentul Zilei > Actualitate > Mărturia EMOȚIONANTĂ a purtătorului de cuvânt al ISU București despre NOAPTEA TRAGEDIEI de la Colectiv
Mărturia EMOȚIONANTĂ a purtătorului de cuvânt al ISU București despre NOAPTEA TRAGEDIEI de la Colectiv

Mărturia EMOȚIONANTĂ a purtătorului de cuvânt al ISU București despre NOAPTEA TRAGEDIEI de la Colectiv

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, își amintește cum a aflat despre incendiul de la Colectiv în urmă cu un an și cum au decurs evenimentele în acea noapte pentru el.

Daniel Vasile mărturisește într-o postare pe pagina sa de Facebook că nu a văzut nici până acum înregistrările video din noaptea tragediei, însă spune că este convins că pompierii și-au făcut datoria așa cum a trebuit.

„30.10.2015, ora 22, decolez din Frankfurt către Bucureşti. Vorbesc cu Marius, este la schimbul III. Totul ok, cu excepţia întârzierii la plecare. Rămâne să îi dau un semn la aterizare. Pe drum încerc să dorm, dar nu pot. Ajung cu întârziere mare la Otopeni. Pornesc telefonul încă de la aterizarea pe pistă. Deschid netul. Whatsapp bubuie de mesaje. E clar că se întâmplase ceva. Primul pe care îl deschid este cel de la Marius: brother, e o explozie sau incendiu, 24 de morţi, la un club. Deschid pe următorul, al lui Cosmin: ai aterizat? E un incendiu mare!

Restul mesajelor erau de la dispecerat şi presă. Cristian îmi trimite primele poze de acolo. Imediat îl sun pe Adi: eşti acolo? Da Daniel, sunt aici!

Avionul încă nu era garat. Lumea se ridicase de pe scaune. Îl întreb pe Adi: Arafat e acolo? Guţă, Şchiopu, sunt acolo? Lumea din jurul meu se uită brusc către mine. Cine o fi ăsta?!

Cobor în grabă şi fug să.mi iau bagajul. Evident că s.a pierdut. Cică trebuie să completez o declaraţie. Doamnă, e un troler albastru, cu fermoar, îl găsiţi voi, trebuie să plec, n-aţi văzut ce s-a întâmplat în oraş?

Plec spre IGSU. Mă întâmpină Cătălin şi Alina. E ireal ce văd pe tv. Fug în scurt timp spre ISUBIF. Era deja constituită celula de criză. Cel mai raţional era Radu Cristian. Postez pe facebook un anunţ pentru donare de sânge. Spre zori aud alertarea Detaşamentului Vitan pentru un incendiu pe Mihai Bravu. Frate, doar ce s-au întors din iadul de la Colectiv, ce poate să mai ardă la ora asta?!

La 7 fug acasă, mă schimb de haine şi plec spre Centrul de Transfuzii. Apoi revin la sediu. Înţeleg că psihologii şi preotul Vasilică discutaseră deja cu o parte din pompierii salvatori.

Am vrut să văd ce s-a întâmplat acolo. Colegii mei de la birou au insistat să nu văd imaginile video. Nu le-am văzut nici până azi. Dar azi o voi face.

Azi, după 1 an, sunt convins de un singur lucru: că Guţă, Şchiopu, Dumitrescu, Andrei, Grigoraş, Crăciun, Amzu, Olteanu, Lupu, Duminică, Dinu, Vrabie, pompierii de la Pieptănari, Vitan, GSS şi toţi ceilalţi au făcut tot ce este omeneşte posibil să-i scoată pe răniţi din club cât mai repede. Şi au făcut asta! Cum: ştiu doar ei. Nu vor să îşi amintească, însă îi doare că au fost acuzaţi de diferiţi experţi că au intrat înăuntru fără aparate de respirat (nimic mai fals), că n-au montat corturile, că au făcut resuscitarea pe asfalt, etc.

Pentru mine sunt eroi în viaţă.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei 64 de oameni nevinovaţi.

Însă suntem vinovaţi până în măduva oaselor, toţi, că naţie!”, a povestit purtătorul de cuvânt al ISU București.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: