Evenimentul Zilei > Actualitate > Martorii care ar putea să-l „îngroape” pe Printul Andrew în ancheta Jeffrey Epstein. Foto în articol
Martorii care ar putea să-l „îngroape” pe Printul Andrew în ancheta Jeffrey Epstein. Foto în articol

Martorii care ar putea să-l „îngroape” pe Printul Andrew în ancheta Jeffrey Epstein. Foto în articol

Un director al Consiliului pentru Relații Externe și un model Victoria's Secret s-au numărat printre vizitatorii în timpul fatidicului sejur în acel week-end al prințului Andrew la conacul pedofilului condamnat, Jeffrey Epstein

Valerie Brazill-Post și Lana Zakocela sunt printre potențialii martori prezenți la vremea respectivă și care ar putea ajuta la ancheta în curs a FBI-ului despre activităţile miliardarului pedofil.

Călătoria Alteței Sale Regale a avut loc la 17 luni de la eliberarea lui Epstein din închisoare pentru infracțiuni sexuale cu copii. Prințul Andrew a susținut că „nu a văzut” nimic acolo, care să-i trezească suspiciuni, deși erau șase femei și trei bărbați fotografiați intrând și plecând în timpul șederii sale, care ar putea să-i coroboreze sau să-i infirme spusele.

Valerie Brazill-Post a fostă văzută (foto) plecând de la casa din oraş a lui Epstein aflată pe Upper East Side, la ora 3.35 pm luni, 6 decembrie. Ea a fost directorul evenimentelor la Consiliul pentru relații externe – un think tank de prestigiu, nepartizan, în politica externă – timp de două decenii, potrivit LinkedIn.

Valerie Brazill-Post a fost văzută plecând de la casa de oraș 71 din strada Epstein, pe Upper East Side, la 3.35 pm, luni, 6 decembrie. Ea a fost directorul evenimentelor la Consiliul pentru Relații Externe, un think tank prestigios și nepartizan în politica externă , timp de două decenii

Membrii organizației includ pe fostul secretar de stat Condoleeza Rice , Colin Powell, Angelina Jolie, filantropul David Rockefeller și Robert Rubin, secretar al Trezoreriei în cadrul lui Bill Clinton.

Brazill-Post a declarat astăzi pentru DailyMail că a vizitat casa lui Epstein pentru un prânz în care vorbea un om de știință câștigător al premiului Nobel, dar a refuzat să-l numească. Ea a declarat: „Era doar un prânz cu un om de știință care vorbea acolo despre ceva de care eram foarte interesată, că sunt implicată în domeniul respectiv. A fost un om de știință care a câștigat premiul Nobel. Și au fost o serie de oameni care au mers să-l audă vorbind„. Când a fost întrebată dacă prințul Andrew a fost prezent la prânz, doamna Brazill-Post nu a răspuns la întrebările suplimentare.

Mai mult, Epstein a fost membru al Consiliului pentru Relații Externe timp de 15 ani din 1995 până în 2009 și a acordat organizației 350.000 USD ca  membru şi donator de top. Nu este clar dacă Brazill-Post a participat la masa de prânz, care a avut loc după revocarea calității de membru a lui Epstein.

Cine minte? Andrew sau Valerie Brazill-Post

În interviul său cu Emily Maitlis, BBC, prințul Andrew nu a menționat despre nicio masă oficială sau despre vreun om de ştiinţă cât a fost prezent în casa lui Epstein, după cum se vede în videoclipul care-l arată în ușă la o oră după plecarea lui Brazill-Post.

Maitlis l-a întrebat pe Andrew: „A organizat o petrecere pentru a-și sărbători eliberarea și ați fost invitat de  onoare? El a răspuns: „Nu, nu… în 2010, cu siguranță nu a existat o petrecere care să-și sărbătorească eliberarea în decembrie, a fost o mică petrecere la cină, doar opt sau 10 dintre noi cred că au rămas.

La 6,46 pm pe 6 decembrie, Zakocela, o altă martoră, a ajuns la proprietate

Zakocela, 32 de ani, este un model originar din Letonia, lucrând sub contract cu New York Model Management. Ea a participat la o campanie pentru Victoria’s Secret:  compania deținută de Les Wexner. Zakocela a declarat pentru DailyMail că a fost prezentată la Epstein cu agentul ei, Jean-Luc Brunel care avea legături strânse cu finanțatorul.

Avea în jur de 21 de ani când a fost în acea după-amiază la casa lui Epstein, pe 6 decembrie 2010. Zakocela a spus că a fost invitată la o petrecere mică cu alte modele de la agenția sa și a spus că exista și un număr de persoane în vârstă. Ea a spus că nu-și amintește de nimeni de la petrecere. „Dacă ar fi fost modele din agenția mea, acestea aveau mai mult de 18 ani, deoarece nu ar fi fost lăsate să vină în SUA dacă ar erau minore” Ea a spus că nu l-ar fi recunoscut pe prințul Andrei și nimeni nu a făcut nicio prezentare la petrecere. Zakocela a declarat pentru DailyMail, „toată lumea era cineva acolo dar nimeni nu mi-a spus cine sunt”.

Zakocela a mai declarat că l-a văzut doar de câteva ori pe Epstein, o dată la Paris și odată la New York și nu știa prea multe despre el, dar că avea „vibrații ciudate”.

Brunel este acuzat că a oferit fete minore lui Epstein și că ar fi  violat el însuși modelele

Brunel a negat ambele acuzații. Zakocela a spus că a ajuns să realizeze că lucrurile nu stau bine la agenția lui Brunel și, ulterior, s-a mutat într-o altă  agenție altă agenţie de  modele  unde a continuat să aibă o carieră de mare succes, apărând în Vogue, Maxim și lucrând la campanii precum Dior, Thierry Mugler și Cartier. Până în prezent nu a fost contactată de FBI, a spus ea, pentru că abia dacă l-a cunoscut-o pe Epstein.

Zakocela, ilustrată în mai, se numără printre mai mulți potențiali martori prezenți la vremea respectivă și care ar putea ajuta sonda în curs de desfășurare a FBI în activitățile miliardarului.