Antrentați într-o "Manifestație pentru dragoste", demonstrația organizată pe Facebook de către un blogger de origine iraniană s-a desfășurat în apropierea locului unde vineri un uzbec în vârstă de 39 de ani — simpatizat al islamului radical și căruia i se respinsese cererea de azil în Suedia — a pătruns cu un camion în mulțimea aflată pe o arteră comercială, scrie Agerpres.

"Stockholm este orașul nostru, un oraș de care suntem mândri, unde ne place să trăim. Frica nu va pune stăpânire pe noi, terorismul nu va câștiga niciodată", a spus adresându-se manifestanților primarul capitalei Suediei, Karin Wanngard. Ea a subliniat că Stockholm va rămâne "un oraș deschis, foarte atașat democrației și toleranței". 

"Nu vom lăsa frica să ne descumpănească în ambiția noastră de a fi cea mai bună țară din lume", a spus la rândul său Damon Rasti, bloggerul de origine iraniană care a organizat manifestația. "Nu vom răspunde cu teamă, vom răspunde cu dragoste", se putea citi pe o pancartă ținută de o femeie care purta vălul islamic.

Demonstrația s-a încheiat cu un discurs al prezentatorului de televiziune Rickard Sjoberg, care și-a terminat mesajul cu cuvintele rostite odată de liderul afroamerican Martin Luther King: "Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face".