Marko Bela face apel la unitatea etnicilor maghiari

Marko Bela face apel la unitatea etnicilor maghiari

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, astăzi, cu ocazia lansării candidaţilor Uniunii pentru alegerile din 30 noiembrie, că numai împreună maghiarii vor putea să-şi atingă obiectivele.

Preşedintele UDMR a prezentat realizările formaţiunii pe care o conduce, adăugând că trebuie "să continuăm să luptăm pentru autonomie şi limba noastră".

Marko a afirmat că este mândru că este ungur, că se mândreşte cu naţiunea din care face parte şi cu ce s-a obţinut în ultimii 18 ani din punctul de vedere al drepturilor pentru comunitatea maghiară.               "Mă mândresc cu ultimii 18 ani, cu ce am obţinut: drepturi pentru inscripţii bilingve, restituirea pădurilor comunitare, mă mândresc cu şcolile noastre, cu dreptul de folosinţă a limbii, şi statuia Libertăţii din Arad. Bilanţul este pozitiv", a adăugat Marko.              Adresându-se candidaţilor uniunii la parlament, Marko le-a transmis că sarcina începută în urmă cu 18 ani trebuie să continue.               "Noi împreună trebuie să continuăm să luptăm împotriva corupţiei, pentru obţinerea altor drepturi de folosire a limbii şi pentru autonomie", a spus liderul UDMR. 

Sursa: Mediafax

Ne puteți urmări și pe Google News