Mark Zuckerberg aruncă responsabilitatea Facebook pe umerii guvernelor

Mark Zuckerberg aruncă responsabilitatea Facebook pe umerii guvernelor

Mark Zuckerberg declară că autoritățile de reglementare și guvernele ar trebui să joace un rol mai activ în controlul conținutului de pe internet.

Într-un articol publicat în Washington Post, șeful Facebook declară că responsabilitatea pentru monitorizarea conți nutului dăunător este prea mare pentru companii, transmite BBC. El solicită noi legi în patru domenii: „Conținut dăunător, integritatea alegerilor, confiden ția litatea și transferabilitatea datelor”.

Luarea de poziție a fondatorului Facebook vine la două săptămâni după ce un atacator înarmat a folosit platforma pentru a-și populariza acțiunea îndreptată asupra unei moschei din Christchurch , Noua Zeelandă.

„Deputații declară adesea că avem prea multă putere asupra discursului și sincer sunt de acord”, scrie Zuckerberg în Washington Post, adăugând că Facebook „a creat un organism independent, astfel încât oamenii să poată contesta deciziile noastre” despre ceea ce este postat și despre ceea ce este luat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În scrisoarea deschisă, Zuckerberg a enumerat un nou set de reguli pe care ar dori să le aplice în cazul reţelelor de socializare. Aceste noi reglementări ar trebui să fie aceleaşi pentru toate site-urile web, a precizat Mark Zuckerberg, astfel încât să fie mai uşor să se oprească difuzarea rapidă a conţinutului „dăunător” pe platformele de socializare.

Respectarea vieții private

Mark Zuckerberg, cofondatorul şi preşedintele Facebook, a promis, la începutul lunii martie, că va transforma reţeaua de socializare întro platformă mai atentă faţă de viaţa privată a utilizatorilor săi şi centrată pe confidenţialitate.

Potrivit lui Zuckerberg, Facebook trebuie să devină o reţea mai unificată, centrată mai mult pe schimburile private (nu pe publicarea de postări care pot fi citite de un număr mare de oameni) şi pe formate de tip „stories”, care se şterg după 24 de ore. „Când mă gândesc la viitorul internetului, cred că o platformă de comunicare centrată pe «privat» va deveni şi mai importantă decât platformele deschise de astăzi”, a estimat el, anunţându-şi intenţia de a face posibile plăţi online „securizate”.