Marius Măldărăşanu: "Pancu ar putea fi jucătorul decisiv al Rapidului"

Marius Măldărăşanu: "Pancu ar putea fi jucătorul decisiv al Rapidului"

Marius Măldărăşanu, fost mijlocaş al echipei de lângă Podul Grant, a analizat, pentru EVZ, şansele "vişiniilor" în meciul din această seară, de la Tel Aviv, cu Hapoel, din Liga Europa.

Echipa de fotbal Rapid joacă în această seară (ora 20.00, Pro TV), pe arena "Bloomfield" din Tel Aviv, cu formaţia locală Hapoel, în prima etapă din Grupa C a Ligii Europa. În celălalt meci din grupă, de la aceeaşi oră, olandezii de la PSV Eindhoven îi vor înfrunta, pe teren propriu, pe polonezii de la Legia Varşovia.

Hapoel şi Rapid s-au mai întâlnit în toamna anului 2006, la Tel Aviv, în grupele fostei Cupe UEFA. Partida s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar "vişiniii" erau pregătiţi tot de Răzvan Lucescu.

Marius Măldărăşanu (36 de ani), unul dintre jucătorii de atunci ai Rapidului, susţine, într-un interviu acordat ieri pentru EVZ, că n-ar fi rău ca fosta sa echipă să scoată şi în această seară o remiză. Măldărăşanu a jucat până în vara anului trecut la FC Braşov, iar acum îşi doreşte o carieră de antrenor. "Plecarea la Beşiktaş a fost cea mai mare greşeală" EVZ: Marius, ce şanse acorzi Rapidului în partida de la Tel Aviv, cu Hapoel? Marius Măldărăşanu: Nu le va fi uşor rapidiştilor, fotbalul din Israel a crescut foarte mult în ultima vreme, ca dovadă că această ţară are trei reprezentante în grupele Ligii Europa. Cred, însă, că Rapid poate scoate un egal. Care e jucătorul de la care ai cele mai mari aşteptări? De regulă, Răzvan Lucescu pune accent pe forţa grupului, nu pe individualităţi. Totuşi, cred că Daniel Pancu ar putea fi jucătorul decisiv al Rapidului. Are o mare experienţă, iar Răzvan a ştiut să-l pună în valoare. Îţi mai aminteşti meciul pe care, în 2006, l-ai disputat cu Rapid la Tel Aviv? Cum să nu? Am terminat la egalitate, 2-2, deşi am controlat partida aproape de la un capăt la altul. Am condus în două rânduri, dar am fost egalaţi pe contraatac. Mai ţin minte că am jucat într-o atmosferă foarte încinsă. Suporterii lui Hapoel sunt fanatici şi pun o presiune foarte mare pe adversari. V-aţi temut atunci de un eventual atentat terorist? Nu, deloc. De altfel, la Tel Aviv a fost totul OK, ne-am plimbat prin oraş, prin mall... Singura problemă pe care am avut-o după deplasarea în Israel a fost aceea că a trebuit să-mi schimb paşaportul. În iarna anului 2006, eu şi câţiva colegi de-ai mei am decis să ne petrecem vacanţa la Dubai. Arabii nu ne-au primit însă cu viză de Israel. Ai lucrat şi cu Mircea, şi cu Răzvan Lucescu. De care dintre ei eşti mai apropiat? Eram un puşti când nea Mircea m-a antrenat la Rapid şi am învăţat foarte multe de la dânsul. Cu Răzvan m-am împrietenit mai mult, ţinând cont că suntem şi mai apropiaţi ca vârstă. Amândoi sunt antrenori foarte buni. În 2003, Mircea Lucescu te-a luat la Beşiktaş Istanbul... Plecarea la Beşiktaş a fost cea mai mare greşeală din cariera mea. M-am dus în Turcia sub formă de împrumut. M-am accidentat la un antrenament, dar, din dorinţa de a mă impune şi de a-i determina astfel pe cei de la Beşiktaş să mă cumpere definitiv, am forţat să intru pe teren şi m-am accidentat mai rău. Astfel că n-am prins acolo decât vreo patru meciuri. Dacă aş fi avut mintea de acum, n-aş fi acceptat sub nicio formă să plec sub formă de împrumut în mijlocul sezonului, cum am făcut atunci. "Fotbalul din Israel a crescut foarte mult, această ţară are trei reprezentante în Liga Europa. Cred că Rapid poate scoate un egal." MARIUS MĂLDĂRĂŞANU, fost jucător la Rapid 9 ani a jucat Marius Măldărăşanu la Rapid, în perioadele 1998-2002 şi 2003-2008. Are în palmares titlul din 1999 Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Liga Europa: Steaua, cu Schalke. Rapid, cu PSV. Vaslui, cu Sporting şi Lazio în grupe!
  • Cine are cele mai mari şanse de calificare în "16"-imile Ligii Europa?
  • George Copos pune iarăşi presiune
  • Atenţie, Rapid! PSV dă multe!