Marinar român, răpit în Nigeria

Marinar român, răpit în Nigeria

Un român aflat la bordul unui petrolier a fost răpit în această dimineaţă în Nigeria, informeză AFP.

Persoane înarmate au atacat nava "MT Meredith", care transporta 4.000 de tone de motorină. Nava a fost atacată de grupuri care s-au apropiat cu ajutorul unor ambarcaţiuni rapide. Singurul membru al echipajului care a fost răpit este un român.

Atacul a avut loc în apropierea terminalului de încărcare de la Bonny, din delta Nigerului, a anunţat, sub protecţia anonimatului, un oficial citat de AFP. Acesta a adăugat că nava a fost serios afectată de atac.

Atacuri "în numele poporului"

Ne puteți urmări și pe Google News

De trei ani, militanţii înarmaţi din Delta Nigerului atacă angajaţi ai instalaţiilor petroliere din zonă şi comit acte de sabotaj.

Piraţii pretind că acţionează în numele comunităţilor locale din care fac parte. Ostaticii sunt, de obicei, eliberaţi după câteva zile sau săptămâni, în schimbul unei sume de bani.

Violenţele din regiune afectează direct economia nigeriană. Producţia de petrol a ţării a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii doi ani, din cauza numeroaselor atacuri din deltă. Au atacat şi o navă cu 52 de marinari

În urmă cu nouă zile, o navă sub pavilion norvegian a fost atacată de piraţi în aceeaşi zonă. Piraţii au ajuns în apropierea navei cu două ambarcaţiuni rapide, au urcat pe punte, dar nu au reuşit să intre în cabine. Atacatorii au tras câteva focuri de armă şi apoi au fugit. 52 de marinari se aflau la bord.

Vom reveni cu amănunte.