Evenimentul Zilei > Justitie > Mariana Rarinca, după desființarea deciziei de achitare: Mi-este TEAMĂ. Nu mă aştept la nimic bun
Mariana Rarinca, după desființarea deciziei de achitare: Mi-este TEAMĂ. Nu mă aştept la nimic bun

Mariana Rarinca, după desființarea deciziei de achitare: Mi-este TEAMĂ. Nu mă aştept la nimic bun

Mariana Rarinca, a declarat, luni seară, la Antena 3, că se teme de ceea ce va urma și că regretă că şi-a cerut banii înapoi.

Judecătorii au analizat astăzi o cale extraordinară de atac prin care procurorii DNA au cerut anularea achitării femeii care ar fi șantajat-o pe șefa Instanței Supreme. Rarinca a fost arestată 6 luni, instanța de fond a condamnat-o cu suspendare, iar CAB a decis achitarea. Decizia de achitare a Marianei Rarinca a fost desfiinţată, iar procesul se va rejudeca. Citește mai multe aici

Întrebată fiind dacă îi este teamă pentru vineri, când îi va fi rejudecat dosarul de şantaj în care a fost deja achitată definitiv, dar în care DNA a depus contestaţie în anulare, solicitare care a fost admisă luni, Mariana Rarinca a răspuns: "Sigur că am emoţii. Da, mi-este teamă. În primul rând, am văzut atitudinea Liviei Stanciu în sala de judecată. A menţionat în şedinţă că nu a venit până acum la proces şi era pregătită pentru judecata pe fond a contestaţiei. Bănuiala mea era că ştia exact parcursul acestui proces".

Marinana Rarinca a precizat că şefa ICCJ a declarat, luni, că a fost prezentă la şedinţa de judecată "din considerente pe care le înţelegeţi", acestea fiind, potrivit Marianei Rarinca, cuvintele Liviei Stanciu.. 

Pe de altă parte, Rarinca a adăugat că Stanciu "a subliniat funcţia şi importanţa pe care o are dumneaei ca preşedinte la Înalta Curte, în faţa completului de judecată, invocând, în mod tacit, dreptul la unele privilegii, ceea ce încalcă Constituţia României, din câte ştiu eu".

"Regret că mi-am cerut banii înapoi, am pierdut mult mai mult. Ca sumă şi ca timp, că am stat închisă şase luni. Rostul acestui arest a fost să nu am dreptul la informare şi la apărare. La dosar nu mi s-a permis să merg decât după foarte multe insistenţe", a subiniat ea.
 
"Da, mă tem că voi pierde şi mai mult. Am văzut astăzi cum au decurs lucrurile, că nici măcar nu au luat în calcul invocarea nulităţii, care reflecta neregulile din 23 iulie, recuzarea aţi văzut cum a decurs", a adăugat femeia.

Întrebată dacă din acest motiv spune că se teme pentru termenul de vineri, Mariana Rarinca a răspuns: "Da, da. Nu mă aştept la nimic bun".