Mariana Câmpeanu: Soţul meu are cancer şi parkinson. Nu mă simt vinovată, ca să îmi dau demisia

Mariana Câmpeanu: Soţul meu are cancer şi parkinson. Nu mă simt vinovată, ca să îmi dau demisia

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, la România TV, că soţul său are cancer şi parkinson, iar în momentul în care şoţul său a primit gradul I de invaliditate şi indemnizaţie, condiţiile era altele decât cele care sunt acum în vigoare. Ea a precizat că nu şi-ar dori să îşi dea demisia pentru că nu se simte vinovată, nici profesional, nici pesonal, dar pe de altă parte fiind un om, care munceşte şi 14 ore pe zi, lipsind de acasă, îi este foarte greu, în acest context.

Explicând, la RTV, drama prin care trece familia sa, Mariana Câmpeanu a declarat referindu-se la sănătatea soţului când s-a aflat că pe lângă faptul că accidentul vasular i-a afectat iremediabil creierul are şi cancer: "am încercat, ca tot omul, toate minunile. Şi bioenergie".

Citiţi şi: ANI verifică un posibil conflict de interese în cazul Marianei Câmpeanu

Ministrul Muncii a precizat că deşi îi vine foarte greu să facă publice necazurile din familia sa, soţul ei chiar are reale probleme de sănătate şi trebuie în permanenţă supravegheat. În plus a adus mai multe documente care atestă diagnosticul afecţiunilor lui: a avut cancer, are accident vascular, are parkinson, epilepsie, dar şi alte probleme de sănătate. "Nu este nimic ilegal. Tot ce s-a făcut era conform legii. La vremea respectivă, gradul unul de invaliditate, se acorda pentru afecţiunile lui", a spus Mariana Câmpeanu, la RTV. "Dacă e ceva ilegal, vă rog să îmi spuneţi. Soţul unui ministru nu se poate îmbolnăvi?, a întrebat Mariana Câmpeanu. Răspunzând la întrebarea dacă soţul său conduce, Mariana Câmpeanu a precizat că au vândut maşina familiei, tocmai pentru a evita vreo targedie. "Noi nu avem maşină, dar de câteva ori a scăpat de sub control şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a făcut atunci o criză", a spus ministrul Muncii. În privinţa acuzaţiei aduse de preşedintele Traian Băsescu, Mariana Câmpeanu a precizat că se face o confuzie între handicap şi invaliditate. "Nu trebuie să fii în cărucior, ca să primeşti gradul I de invaliditate. Dacă trebuie să fii în permanenţă supravegheat, cum este la parkinson, se acordă gradul I de invaliditate", a explicat ea. În legătură cu faptul că dosarul de pensie a fost depus la Casa de pensii Ilfov, pe care o conducea, la vremea respectivă, unde s-a dat de altfel şi decizia de pensionare a soţului, Mariana Câmpeanu a precizat că acest aspect nu este unul singular, deoarece sute de cazuri au fost instrumentate astfel. Ea a atras atenţia că şi dacă ar fi depus dosarul la o Casa de pensii din Bucureşti, n-ar fi "stat la coadă". "Nu pot să fiu ipocrită, credeţi că dacă aş fi dat un telefon la unul din colegii mei, aş fi stat la coadă?", a întrebat Mariana Câmpeanu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat Marianei Câmpeanu analizeze posibilitatea demisiei de la Ministerul Muncii, în urma scandalului izbucnit după ce a presa a relatat că soţul ministrului beneficiază de pensie pentru handicap sever fără ca acest lucru să fie justificat.

"A existat o discuţie între dl Antonescu şi doamna ministru Mariana Câmpeanu, în care domnul preşedinte, dincolo de regretul pentru starea de sănătate a soţului doamnei ministru, i-a recomandat să-şi dea demisia, urmând ca domnia sa să ia o decizie în acest sens", a declarat joi Pocora, pentru Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să îşi prezinte demisia dacă soţul ei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate.