„Este îmbucurător faptul că administraţia publică are, în final, un instrument de lucru cerut de către cei care lucrează în administraţie de foarte mult timp. Consider că propunerile UNCJR la Codul administrativ sunt de natură să aducă mai multe clarificări, să eficientizeze activitatea administraţiei în relaţia cu cetăţenii, dar, în acelaşi timp, au şi darul de a-i responsabiliza mai mult pe funcţionarii publici. (…) Prevederile Codului administrativ susţin principiile descentralizării, dar şi sistematizarea şi concentrarea legislaţiei din domeniul administraţiei publice”, a arătat Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit acestuia, reglementările din Codul administrativ au fost discutate cu consiliile judeţene şi au beneficiat de expertiza membrilor acestora, multe dintre propunerile lor regăsindu-se în documentul aprobat.

„Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului administrativ, dar şi că ele au fost acceptate şi de partenerii noştri de dialog din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România şi de Asociaţia Comunelor din România. Iată că, după mai bine de 20 de ani de aşteptare, administraţia publică din România are un Cod administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetăţenilor şi al comunităţilor”, a declarat Oprişan.

Guvernul a adoptat Codul administrativ, marți, prin ordonanță de urgență.