Evenimentul ZileiActualitateMarfă de CONTRABANDĂ „camuflată” într-o căruță. Zeci de mii de ţigări ascunse sub coceni | FOTO

Marfă de CONTRABANDĂ „camuflată” într-o căruță. Zeci de mii de ţigări ascunse sub coceni | FOTO

Marfă de CONTRABANDĂ „camuflată” într-o căruță. Zeci de mii de ţigări ascunse sub coceni | FOTO
Un tânăr din județul Iași a rămas fără cal și fără căruță după ce poliţiştii de frontieră l-au prins în timp ce transporta un atelaj plin cu țogări de contrabandă. Pentru a camufla marfa trecută, ilegal, peste râul Prut, căruțașul a acoperit țigările cu coceni de porumb.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au observat, miercuri, în timpul unei acțiuni de depistare a traficanților de țigări,  un atelaj hipo care se îndrepta dinspre frontieră spre localitatea Zberoaia.

I.T.P.F. Iaşi transmite că oamenii legii l-au oprit pe ieșeanul Ciprian, în vârstă de 32 de ani, pentru a verifica căruța trasă de un cal pe care o conducea. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub coceni de porumb, patru colete, învelite în folie de culoare neagră, în care se aflau ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Ciprian M. a declarat polițiștilor că a fost contactat de un bărbat care i-a propus ca în schimbul sumei de 400 de lei să transporte coletele de la malul râului Prut până la domiciliu său.

În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 83.000 tigarete, în valoare de aproximativ 46.688 lei de diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării.  Acum, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 


Accesează: