Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie: Pentru PRIMA DATĂ, Scotland Yard-ul este condus de o FEMEIE
Marea Britanie: Pentru PRIMA DATĂ, Scotland Yard-ul este condus de o FEMEIE

Marea Britanie: Pentru PRIMA DATĂ, Scotland Yard-ul este condus de o FEMEIE

Pentru prima dată poliția londoneză este condusă de o femeie, Cressida Dick, numită în locul lui Bernard Hogan-Howe, care a demisionat în această lună după cinci ani în funcție, relatează miercuri AFP și Reuters.

Cressida Dick, în vârstă de 56 de ani, are o carieră îndelungată în Scotland Yard, de unde a plecat în urmă cu doi ani pentru un post în Ministerul de Externe.

''Cressida Dick este o șefă extraordinară și are o viziune clară pentru viitorul poliției metropolitane'', a declarat ministrul de interne, Amber Rudd, într-un comunicat. ''Ea ocupă acum unul dintre posturile cele mai exigente și cele mai importante din cadrul serviciilor poliției britanice, într-un context de alertă teroristă sporită și de amenințări crescânde, fie că este vorba de fraudă, fie de infracționalitate cibernetică'', a adăugat dna Rudd.

Cressida Dick devine astfel prima femeie care ajunge la conducerea Scotland Yard-ului, având în subordine o forță de circa 43.000 de ofițeri de poliție și alți angajați. Ea se bucură de respect și de popularitate în rândul polițiștilor, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: