Marea Britanie a rămas fără angajați! Românii mai au o șansă. Cum poți obține viza de lucru

Marea Britanie a rămas fără angajați! Românii mai au o șansă. Cum poți obține viza de lucru Sursa Foto: Arhiva EVZ

Regatul Unit se confruntă cu o criză severă a forţei de muncă, iar românii au mai multe șanse să primească viza de lucru. Se caută angajați din toate țările în domeniul sănătăţii şi îngrijirii sociale.

Românii care caută locuri de muncă ca îngrijitori în centrele de asistență socială sau infirmieri sunt așteptați în Marea Britanie. Viza se poate lua mult mai ușor. Doar medicii, asistentele medicale și farmaciștii primeau acest document rapid, dar criza forței de muncă a făcut autoritățile să fie mai îngăduitoare.

Au rămas fără angajați

Domeniul medical este cel mai afectat, au rămas fără asistenți, infirmieri și îngrijitori.

„Din nefericire este nevoie de foarte mult personal. Acum este foarte multă muncă pe noi, trebuie să lucrăm foarte multe ore în plus. Nu este îndeajuns personal, au plecat foarte mulţi. Deci lucrez 15 ore pe zi.”, a declarat Laura Rusu, asistent într-un centru de îngrijire.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cel mai bine plătit job al săptămânii: Cloud architect. Cel mai interesant job: inginer metrolog la Caracal. Ce salarii primesc

Job. Business woman in the office

Condițiile de oferire a vizei de maximum 5 ani sunt: străinii care vin la muncă în Marea Britanie trebuie să știe foarte bine limba engleză, să demonstreze că au un loc de muncă aisgurat și că patronul i-a chemat în firmă. Persoanele care vin să lucreze în spitale sau farmacii sunt obligați să fie vaccinați cu schema completă, inclusiv cu doza booster.

„Condiţiile în sine, de viză, nu s-au modificat. Au rămas aceleaşi introduse anul trecut. S-a modificat doar categoria, deci s-a extins cu categorii suplimentare fata de cele care erau până acum, prin includerea personalului de îngrijire în cămine de bătrâni, spre exemplu.”, a povestit Laura Popescu, Ambasadorul României în Mare Britanie.

Europa se confruntă cu criză severă a forței de muncă

Nu doar Marea Britanie a rămas fără angajați. Foarte multe țări din Europa pun la bătaie locuri de muncă în mai multe domenii.

„Pe zona de gulere albe - se caută asistenţi medicali, doctori, ingineri. Iar pe zona de gulere albastre avem şoferi de TIR, care sunt cei mai căutaţi în acest moment în Europa de Vest şi muncitorii în construcţii.”, a spus Bogdan Badea, directorul unei platforme cu locuri de muncă.

Anul trecut, Germania, Olanda, Franţa, Anglia şi Austria au primit foarte mulți români la muncă. În 2022, aceștia încă au rămas cu posturi disponibile, potrivit stirileprotv.ro