Evenimentul Zilei > Social > Mare atenție! Când apar primele simptome ale coronavirusului după infectare
Mare atenție! Când apar primele simptome ale coronavirusului după infectare

Mare atenție! Când apar primele simptome ale coronavirusului după infectare

Coronavirusul apare după o perioadă de incubație de 14 zile, spun unii specialiști.

Informații incredibile despre coronavirus. Potrivit unor studii, primele semne și simptome ale COVID-19 își fac apariția de la 2 până la 14 zile de la expunere.

Această perioadă, până la apariția primelor simptome, este denumită perioadă de incubație. Potrivit noilor studii, dacă în acest timp se constată modificări în aspectul buzelor, al gurii sau al ochilor, este posibil ca persoana respectivă să fie infectată cu noul coronavirus.

Cum sunt afectate buzele și gura

Potrivit specialiștilor, bolnavii spun că au buze uscate și crăpate atunci când s-au infectat cu COVID-19. Unii dintre ei au observat că buzele lor au devenit palide.

Foarte mulți pacienți au constatat în ultimul timp simptome chiar în interiorul gurii, de exemplu leziunile dureroase. Este vorba de enantem, care este o erupție puternică. Ea apare pe mucoasa cavității bucale.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid. El ar putea adăuga enantemul pe lista oficială a simptomelor de coronavirus.

Enantemul apare cu 2 zile înaintea celorlalte simptome

Oamenii de știință au constatat că o treime din pacienții cu COVID-19, care au avut erupții cutanate pe brațe și picioare, au prezentat și crăpături la colțul gurii. Crăpăturile apar, de obicei, spre sfârșitul bolii. Respectiv la aproximativ 2 săptămâni de la apariția primelor simptome. Un alt semn că o persoană poate fi infectată cu coronavirus este conjunctivita sau ochii roșii .

Conjunctivita apare din cauza inflamației conjunctivei, a unui răspuns inflamator puternic. Acesta poate fi rezultatul unei infecții bacteriene sau virale, inclusiv a coronavirusului. Unii pacienți au avut senzația de usturime a ochilor sau o secreție oculară pe lângă roșeața experimentată, potrivit antena3.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: