„Este o analiză de făcut şi în zona medicală în judeţul Arad. Coroborat cu dorinţa noastră de a verifica şi cum se derulează activitatea în punctele de trecere a frontierei, am ordonat să se deplaseze cu elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi inspectorul general Buda. Nu am o reclamaţie sau nu controlează ceva, este pur şi simplu o verificare de rutină, verificări ce vor fi efectuate şi în perioada următoare pe puncte de trecere a frontierei şi împreună cu ministerul Sănătăţii vom susţine acţiuni de verificare a tranzitului către alte zone de frontieră”, a explicat Marcel Vela.

Principala prioritate: eliminarea cozilor de la intrarea în ţară

„Mă interesează în primul rând să nu mai fie cozi. Suntem interesaţi ca tranzitul de marfă să se efectueze în timp operativ. Fluidizarea acestui tranzit pentru camioane, de multe ori, este îngreunat (…) şi atunci trebuie să ne organizăm mai bine şi să punem cu toţii umărul la fluidizarea traficului”, a spus ministrul.

„Am fost susţinuţi şi de Ministerul Apărării Naţionale cu cadre medicale pentru a-i ajuta pe cei de la DSP în vederea efectuării anchetelor epidemiologice la intrarea în ţară. Poliţia de Frontieră a mărit culoarele de intrare, astfel ca lumea să stea cât mai puţin la coadă„, a afirmat Vela.