Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Marcel Vela, Ochi de Şoim
Marcel Vela, Ochi de Şoim

Marcel Vela, Ochi de Şoim

   Abia după ce am văzut şedinţa de Guvern unde s-a mai cârpit câte ceva pe la nevoile de bani ale ţării, mi-am dat seama ce căuta un ditamai elicopterul, să survoleze casa Duduienilor, care şi-l plângeau pe bietul Pian.

De sus, se vede mai bine. Nu ştiu dacă aţi remarcat,  dar Marcel Vela a renunţat la stilul Tom Cruise şi geaca din „Top Gun”, de pe vremea ordonanţelor militare. Era şi cam greu să mai meargă cu ea pe el la 40 de grade, câte ne-a dat vara asta. Pentru seszonul cald, a copiat pe altcineva. Pe Robert De Niro şi celebrul său gest, cu degetele în ochi, din „Un socru de coşmar”: „Suntem cu ochii pe voi” – a spus şi ministrul de Interne, făcând gestul lui De Niro, de s-au băgat sub pat toate clanurile de interlopi, ca să nu mai poată să fie văzuţi.

De unde poţi vedea cel mai bine, dacă nu de sus? În cazul nostru, al înmormântării lui Emi Pian, din elicopter.

Bine că nu a aflat domnul ministru de Interne că sateliţilor-spion li se mai spune şi „ochiul din cer”. Că ne trezeam cu el că sare pe nava „Space X”, ultima trimisă de NASA cu echipaj uman în Cosmos şi încearcă să-şi facă loc, măcar în picioare, dacă nu mai sunt scaune, între Robert Behnken și Douglas Hurley. Deşi cred că reuşea să se învârtească măcar de un taburel, dacă nu de un scaun, pentru că nava este privată, iar o încredinţare directă, ca la măşti, poate l-ar fi interesat pe patron.

Atunci să fi văzut ce semnificaţii ample prindea gestul copiat de la Robert De Niro, „Suntem cu ochii pe voi”! Dar nu oricum. Ci din Cosmos. Aşa că nu mai mişcă nimeni, că vine dracu’ direct în capul vostru, sub formă de cometă.

Dar cum zborurile programate de NASA sunt ceva mai rare decât cursele de microbuz între Caransebeş şi comuna Armeniş, de unde este originar domnul Vela, n-a avut încotro de data asta şi la înmormântarea lui Pian, s-a mulţumit să se dea doar cu elicopterul.

În şedinţa de Guvern, când i-a venit rândul să vorbească, domnul Vela a repetat şlagărul care speră să-l consacre plus gestul lui De Niro. „Suntem cu ochii pe voi”. Ceea ce l-a făcut pe premierul Ludovic Orban să-şi aşeze mai bine masca pe figură, că nenorocitul acesta de COVID se ia şi prin ochi.

De altfel, privitul de sus mai are şi multe alte avantaje. Nu trebuie să hălădui ca strigoii, noaptea, prin biserici întunecate, să te întâlneşti cu interlopii, ca să pui la punct un plan de înmormântare. Stai în elicopteri şi te uiţi de sus, că se vede mult mai bine ce fac ăia în biserică.

Se pare însă că doar privitul domnului Vela, adică statul cu ochii pe ei, nu a fost chiar pe placul premierului, care i-a recomandat să mai facă şi altceva cu infractorii.

La acest „altceva”, dacă îmi permiteţi o sugestie, că am văzut că vă plac filmele şi copiaţi eroii din ele. Există filmul „Instinct primar /Basic instinct”. Iar în film este o scenă celebră, în care Sharon Stone își schimbă poziţia picioarelor. Poate o încercaţi când luaţi la întrebări clanurile de interlopi.

Dar tot cu ochii mari pe ei, bun înţeles!

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: