Ajuns aici, Marcel Vela le-a solicitat autorităţilor locale ca în următoarele două zile să transmită Prefecturii Hunedoara o primă evaluare a pagubelor, pentru ca Guvernul să poată aproba, în regim de urgenţă, fondurile necesare în vederea eliminării distrugerilor provocate de ape în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului.

Nervos, primarul din Lupeni, Lucian Resmeriță, de la PSD l-a aprostrofat pe ministrul Vela, afirmând că acesta ar trebui să demonstreze că în Valea Jiului au fost furați banii pentru prevenirea inundațiilor.

„Nu am zis de Valea Jiului! Am zis că PSD a furat banii, PSD a furat banii de la investiții”, a replicat Marcel Vela.

„Nu mă băgați în chestiuni politice. PNL fură în continuare. Nu este normal ca să veniți aici politic, să vă bateți joc de oameni”, a mai spus primarul.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, şi prefectul judeţului, Vasilică Potecă, s-au deplasat în punctele ‘fierbinţi’, au discutat cu oamenii şi le-au transmis autorităţilor locale să trimită în următoarele două zile către Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara o primă estimare a pagubelor produse de viitură.

,,Urmează ca, în regim de urgenţă, guvernul României să aprobe o ordonanţă de urgenţă pentru alocarea fondurilor necesare sprijinului locuitorilor şi al autorităţilor pentru eliminarea distrugerilor provocate în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului’, se arată într-o informare a Prefecturii Hunedoara.

În timpul inundațiilor au fost evacuaţi peste 300 de locuitori și au fost distruse mai multe poduri şi podeţe. De asemenea, au fost inundate aproape 350 de gospodării şi terenuri agricole.

Marcel Vela a dispus măsuri, cu ocazia deplasării sale în această zonă, atât pentru siguranţa oamenilor afectaţi de viituri, cât şi pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea Jiului de Vest, care a afectat localităţile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag şi Aninoasa.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, vineri seara apele au început să se retragă, însă codul roşu de alertă pentru inundaţii rămâne în vigoare pentru vestul Văii Jiului până la miezul nopţii, potrivit dcnews.ro