Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Vela, despre Revoluția din 1989. Cu cine s-a întâlnit ministrul de Interne?
Marcel Vela, despre Revoluția din 1989. Cu cine s-a întâlnit ministrul de Interne?

Marcel Vela, despre Revoluția din 1989. Cu cine s-a întâlnit ministrul de Interne?

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat sâmbătă la evenimentele organizate de către Asociațiile răniților și luptătorilor în Revoluția din Decembrie.

„Am participat astăzi, la evenimentele organizate de către Asociațiile răniților și luptătorilor în Revoluția din Decembrie, la comemorarea Revoluției Române din municipiul Caransebeș, declarat Oraș Martir.

M-am întâlnit cu foștii camarazi și am depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniților și martirilor din 21 Decembrie 1989, cel din Piața Revoluției și la cel din fața fostei Miliții orășenești, de unde s-a tras în revoluționari.

Am simțit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte :

Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca Ministru de Interne, în fața fostei miliții din Caransebeș, în care noi toți puteam să fim impușcați acum 30 de ani de niște milițieni inconștienți.
Indiferent de încadrările penale și de pedepsele pronunțate de justiție cu privire la faptele lor, aici a curs sânge și s-a murit pentru libertate.
Din acest motiv, în numele tuturor polițiștilor onești și patrioți din Minister, o instituție care este și va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greșelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluția din Decembrie 1989.
Pentru a face o Lume mai bună trebuie să închidem greșelile trecutului și să construim împreună un viitor normal și frumos pentru România”, scrie Marcel Vela pe Facebook.