Marcel Vela a anunţat, într-o postare pe Facebook, că va urmări cu atenţie cazul din judeţul Mureş, unde doi copii au omorât un căţel.

Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți. Vă aduc la cunoștință faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz„, a scris ministrul pe social media.

O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate și, nu în ultimul rând, îngrijite. Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenți atunci când citim o astfel de știre!

Orice acțiune de violență făcută astăzi asupra unui animal, poate fi acțiunea de violență de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăți, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eșuează spre răutate și ură.

Lumea de mâine nu poate fi despre violență, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine și armonie. Asta trebuie să învățăm copiii!

Pe lângă această știre, am mai aflat astăzi că niște pui au fost bătuți, iar mai apoi, alături de mama lor, o cățelușă fără stăpân, au fost înfometați și aruncați la o groapă de gunoi.

Dragii mei, acest suflet nevinovat este unul dintre puii despre care vă spuneam, iar frățiorii săi se află într-un adăpost, alături de mamă, unde sunt foarte bine îngrijiți de niște oameni minunați care vă oferă șansa să-i adoptați.

Ministrul a adoptat un căţel şi caută stăpâni pentru fraţii acestuia şi pentru căţea

Îmi doresc foarte mult să le găsim împreună o casă, cât mai repede.
Pe cățelușul din poză l-am botezat Max și l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne. Va crește și va fi iubit alături de profesioniști și de prieteni.

Haideți să ne dăm cu toții mâna în această cauză și să îi ajutăm și pe ceilalți să ajungă la o familie care să îi iubească necondiționat. Avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România și nu putem fi indiferenți. Să nu uităm niciodată că dreptul la viață trebuie respectat, iar educația reprezintă temelia unei societăți.

PS: Dacă doriți să adoptați cățelușii sau doriți mai multe fotografii și informații, vă rog să îmi scrieți mesaj în privat.
M-am alăturat acestei cauze și vreau să le găsim o familie care să-i iubească, iar voi, oameni cu suflet mare, să fiți iubiți și de aceste ființe nevinovate, a concluzionat Marcel Vela în postarea sa de pe Facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, câine şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: câine şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: câine