Versurile imnului, care începe cu "E sfântă libertatea pe pământ, a tuturor şi a oricui", au fost compuse pentru campanie de Adrian Păunescu, orchestrarea îi aparţine lui Victor Socaciu, iar la refren a contribuit şi Luminiţa Anghel, candidata formaţiunii în Colegiul 25 de la Camera Deputaţilor din Bucureşti, transmite Mediafax.

Prezentarea candidaţilor judeţeni ai Alianţei PSD+PC pentru Camera Deputaţilor şi Senat a avut loc în centrul municipiului TÂRGU MUREŞ, lângă statuia lui Avram Iancu, în prezenţa a câteva sute de persoane.

SATU MARE: PSD+PC vrea două mandate

Alianţa PSD+PC Satu Mare vrea să obţină două mandate de deputat şi unul de senator, a declarat, astăzi, cu ocazia lansării candidaţilor la alegerile parlamentare, preşedintele organizaţiei judeţene a formaţiunii, Gheorghe Ciocan. Acesta i-a prezentat pe rând pe toţi candidaţii PSD. Astfel, pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul nr. 2 – Someş candidează deputatul Mihaela Rusu, în Colegiul nr. 3 Codru – Viorel Pop (candidat din partea PC), în Colegiul nr. 4 Carei-Tăşnad – Vasile Mitraşca şi în Colegiul nr. 5 Satu Mare-Livada – Paula Mare. În Colegiul nr. 1 la Senat candidează Valer Marian, iar în Colegiul nr. 2 Ioan Viman.

DOLJ: Geoană, premier „dă Dăbuleni”

Mircea Geoană şi-a lansat în această după-amiază candidatura la Senatul României, în Colegiul 5 din Dolj, de unde localnicii i-au urat să devină „premier de Dăbuleni”. Aproximativ de 400 de localnici din comuna transformată forţat în oraş acum câţiva ani, în timpul guvernării PSD, s-au strâns în proaspătul renovat Cămin cultural, pentru a-l întâmpina pe candidatul Mircea Geoană.

Preşedintele PSD nu a ratat această ocazie pentru a se îmbrăţişa şi a săruta mâniile muncite a zeci de admiratoare trecute de prima tinereţe. (Gabriela Zanfir)