Marcel Ciolacu pozează în salvatorul alegerilor și spune că alianța dintre PSD și PNL a adus stabilitate la guvernare. Dacă n-ar fi acceptat să intre la guvernare, alegerile s-ar fi transformat într-un război total.
Încă de la intrarea la guvernare, cuPNL, Marcel Ciolacu și-a asumat un rol providențial, de salvator al Românie. Și insistă pe această idee. deși rezultatele economice din ultimii doi ani îl contrazic. În plus, mișcările sindicale și crizele repetate din coaliție, cu declarații contondente de-o parte și de alta, nu dau impresia de stabilitate.
Marcel Ciolacu salvatorul alegerilor
Premierul PSD a reluat tema legată de rolul providențial al PSD care a acceptat coaliția cu PNL de stabilității. Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile care urmează. Potrivit spuselor sale, în cazul în care PSD și PNL nu s-ar fi aliat, alegerile ar fi fost „un război total, cum s-a întâmplat în România întotdeauna”.
„În primul rând, am depăşit orgoliul politic. În al doilea rând, nu am făcut nişte măsurători exacte cum să scoatem cât mai multe voturi sau cât mai mulţi europarlamentari. E evident că în politic unu şi cu unu nu fac doi. E posibil ca cele două partide, dacă ar fi mers separat, să fi avut un europarlamentar în plus. Dar noi aveam în primul rând datoria de a stabiliza o coaliţie de guvernare în timp real. România are nevoie de decizie, nu are timp de instabilitate politică când negociem Schengenul, când negociem vizele din America, când negociem OECD-ul, când negociem părţi din PNRR şi proiecte, sunt lucruri care se întâmplă în timp real”, a declarat Marcel Ciolacu.
Politicianul PSD este de părere că datorită acestei coaliții, nu va mai conta atât de mult votul negativ. El crede că românii vor decide dacă au încredere în cele două partide și ce vor face mai apoi. Ciolacu a răspuns unei întrebări legate de strategia coaliției de a convinge alegătorii celor două partide să voteze lista comună.
„Am fi mers la un război total, cum s-a întâmplat în România întotdeauna, cu acel vot negativ, fiindcă de 30 de ani se forţează votul negativ, votez contra cuiva, nu pentru ceva. Şi din această coaliţie de guvernare am venit cu o alianţă electorală. Românii vor decide, pe urmă, ce fac cele două partide”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform Antena 3.
Importanța alegerilor europarlamentare
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că alegerile europarlamentare din acest an sunt cele mai importante pentru viitorul Europei. Premierul a explicat care sunt pericolele care amenință viitorul Uniunii Europene. El a vorbit despre crizele economice, extremismul politic, războiul cu Rusia. Ciolacu a reluat ideea necesității de stabilitate la guvernare, spunând că a discutat acest lucru și cu cei din PNL.
„Nu sunt cele mai importante alegeri neapărat pentru România. Din punctul meu de vedere, sunt cele mai importante alegeri europarlamentare, pentru Europa. E evident că marea partea a notei de plată pentru războiul din Ucraina a venit Europei: crizele economice, acest fenomen de extremism, de populism, se regăseşte în primul rând în Europa, acest val de inflaţie, criza energetică, toate au venit, după pandemie a venit şi războiul. (...) am stat de vorbă cu colegii de la PNL, am încercat cu toţii să depăşim orice fel de orgoliu politic, în primul rând pentru o stabilitate politică actuală”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Președintele PSD este convins că România este pe o direcție corectă. El spune că acest lucru poate fi demonstrat de cifre, statistici, dar și de realitățile din teren.
„Toată lumea vorbeşte despre viitor: despre candidaţi comuni, despre liste comune, despre cum va guverna România PSD şi PNL, 10 ani, 5 ani, toată lumea îşi dă cu părerea. Părerea mea este că cel mai important lucru este ce se întâmplă în timp real în România. După foarte mulţi ani, din punctul meu de vedere – şi o pot demonstra şi statistic, şi cu cifre, şi cu realităţi în teren – România e în direcţia corectă”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu se laudă cu șantierele de autostradă
Premierul se laudă cu șantierele de autostradă și drumuri expres, spunând că sunt în lucru 750 de kilometri. El a mai spus că se construiesc spitale, iar „dinamica deciziilor este una foarte mare”.
„România a dus lipsă de decizii, de angajament politic, iar liderii politici au stat mult prea mult uitându-se la rezultate, la cifre, la procente şi, de obicei, acest lucru nu a dus la câştigarea alegerilor, a dus la pierderea alegerilor”, a adăugat Marcel Ciolacu.