Ciolacu vrea capul ambasadorului Andrei Muraru

Ciolacu vrea capul ambasadorului Andrei Muraru Andrei Muraru, ambasadorul în SUA Sursa foto. Facebook

Disputa dintre premierul Marcel Ciolacu și ambsadorul Andrei Muraru, în fața românilor, la recepția de la Wasington are consecințe. Premierul pretinde ca diplomatul să fie rechemat, iar în acest sens i-a transmis un mesaj subtil președintelui Klaus Iohannis,

Marcel Ciolacu îi sugerează, diplomatic, lui Klaus Iohannis, să-l recheme pe ambasadorul Andrei Muraru, de la post, din Statele Unite. Disputa dintre cei doi, de la întâlnirea cu românii la Washington nu a rămas fără urmări. Deși a zâmbit când i-a dat replica lui Muraru, supărat că nu a fost implicat în organizarea vizitei, Marcel Ciolacu nu l-a iertat.

Premierul României este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, 6 decembrie. Alături de el au făcut deplasarea în SUA ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu cere capul ambasadorului

Premierul a reacționat după disputa publică pe care a avut-o cu ambasadorul Andrei Muraru, în fața românilor din Washington. El cere demiterea diplomatului și îi transmite un mesaj, în acest sens, președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă l-ar demite pe Andrei Muraru, dacă ar fi în locul președintelui, Marcel Ciolacu a fost categoric. De altfel, așa a și răspuns.

„Categoric”, a răspuns premierul.

Evenimentul Zilei a anticipat, încă de la început, că în spatele zâmbetului afișat de Ciolacu se ascunde demiterea diplomatului.

„Nu mai avut nici o discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul rând, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, reprezentanta de vârf a diplomaţiei române. Nu am apucat să avem discuţiile aplicate despre cum vor fi reprezentările în ziua următoare, motiv pentru care am și spus că este bine, câteodată, să ai răbdare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ministrul de Externe a primit sarcină de la Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că atitudinea pe care Andrei Muraru a manifestat-o, în public, față de el, îl descalifică pentru poziția de ambasador.

„Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu-l califică pentru a fi ambasador”, a spus Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

În acest context, el i-a recomandat ministrei de Externe, Luminița Odobescu să-i explice președintelui ce s-a întâmplat. Și de ce ar fi bine să-l înlocuiască pe Andrei Muraru de la post.

„Presupun că doamna ministru va avea discuțiile cu Președintele României”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Scandal între români în SUA

Premierul României și ambasadorul Andrei Muraru au avut o dispută la Wasinghton. Diplomatul s-a arătat nemulțumit că nu a fost inclus la întâlnirile politice ale delegației guvernamentale. El a ținut să-și facă publică nemulțumirea la o recepție destinată comunității de români.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile”, a comentat Andrei Muraru.

Marcel Ciolacu i-a dat replica zâmbind, trimițându-l, elegant, la plimbare. În spatele zâmbetului, Evenimentul Zilei a anticipat, aveau să apară și consecințele.

„Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a spus politicianul PSD.