Evenimentul Zilei > Actualitate > Mâncarea „servită” cu salmonella, la Auchan Constanţa, a băgat în spital 18 persoane
Mâncarea „servită” cu salmonella, la Auchan Constanţa, a băgat în spital 18 persoane

Mâncarea „servită” cu salmonella, la Auchan Constanţa, a băgat în spital 18 persoane

Comisarii ANPC au amendat, astăzi, sectorul de gastronomie al Auchan Constanţa cu 30.000 de lei şi au închis autoservirea, după ce 18 persoane, care au consumat prodúsele gata gătite, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş cu simptome de enterocolită.

ANPC s-a autosesizat în urma unui articol apărut în ziarul local Replica de Constanţa în care o femeie reclama că 18 persoane au fost internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase după ce în data de 22 decembrie consumaseră musaca de la autoservirea Auchan din oraş. Şase dintre victime, care, iniţial, refuzaseră internarea au fost, ulterior, spitalizate după ce starea lor de sănătate s-a înrăutăţit.

Din ordinul Directorului General al ANPC, Paul Anghel, “în urma articolului din presă în care se prezintă faptul că un numar de 18 consumatori a fost diagnosticat şi internat cu enterocolită cu salmonella, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, coordonată de comisarul şef adjunct Cornel Radu, s-a deplasat in data de 26.12.2015, ora 10, la sectorul de gastronomie aparţinând Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center”

În urma verificărilor s-a găsit la comercializare “o cantitate de peste 15 kilograme preparate culinare ( orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar ) care nu respecta condiţiile de depozitare. De asemenea, in spaţiul de depozitare s-a gasit o cantitate de aproape 100 kilograme piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă, cremă de zahăr ars, având termenul expirat”

În magazie se mai afla “o cantitate de peste 25 kilograme materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrăv) cu etichete cu data decongelării 23.12.2015, la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate in apă), fapt ce a condus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzator”

ANPC informează că “toată cantitatea de mâncare şi materie primă, de peste 140 kilograme, a fost oprită, definitiv, de la vânzare, şi retrasă din circuitul consumului uman. Pentru deficienţele constatate SC Auchan Romania SA a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 30.000 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor”.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.