Evenimentul Zilei > Actualitate > MÂNCARE gătită din PRODUSE EXPIRATE în bucătăria invadată de GÂNDACI. Restaurant închis de OPC, la MEDGIDIA
MÂNCARE gătită din PRODUSE EXPIRATE în bucătăria invadată de GÂNDACI. Restaurant închis de OPC, la MEDGIDIA

MÂNCARE gătită din PRODUSE EXPIRATE în bucătăria invadată de GÂNDACI. Restaurant închis de OPC, la MEDGIDIA

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au amendat cu 20.000 de lei și au închis un restaurant din centrul orașului Medgidia după ce, la un control, au găsit zeci de nereguli care puneau în pericol sănătatea clienților.

Comisarii OPC au constatat, în timpul controlului efectuat, astăzi, în restaurantul considerat “Perla” orașului Medgidia, conditii de depozitare neconforme, produse periculoase pentru sănătatea consumatorului, fiind dezghețate și apoi recongelate, produse în afara termenului de durabilitate, potrivit șefului Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

Cantități însemnate de mici, cârnați, carne tocată, brânză proaspătă, ficat, descoperite în frigidere, aveau termenul de valabilitate expirat. Pe podeaua bucătăriei, sub ustensile, erau coșuri pline de gunoi și dâre de sânge.

Mai mulți gândaci, înghețați, au fost descoperiți lângă pachetele cu cârnați. Muște și carcalaci colcăiau chiar pe peretele în dreptul căruia se gătea mâncarea, în bucătăria restaurantului.

Horia Constantinescu spune că restaurantul fusese verificat de OPC și în data de 8 martie când comisarii fuseseră doar în acțiune de consiliere și îndrumare, “iar acum am găsit și mai multe deficiențe.”