Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Mamă și fiu au parte de aceeași moarte. Ea e supranumită Regina Everestului
Mamă și fiu au parte de aceeași moarte. Ea e supranumită Regina Everestului

Mamă și fiu au parte de aceeași moarte. Ea e supranumită Regina Everestului

Visul său avea să se împlinească la 13 mai 1995. În acea zi, Alison Hargreaves, supranumită Regina Everestului, a devenit prima femeie şi a doua persoană din istorie care a reuşit să escaladeze solo şi fără oxigen suplimentar Muntele Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ, aflat la o altitudine de 8.848 m deasupra nivelului mării.

Remarcabilul succes înregistrat pe Everest nu a avut menirea să o liniştească pe ambiţioasa britanică. Din contră, după numai câteva luni, Alison Hargreaves s-a decis să cucerească şi vârful K2 (Lambha Pahar sau Muntele Sălbatic), al doilea munte ca înălţime din lume. Are 8.611 metri altitudine şi este situat la aproximativ 1.500 km vest de Everest.

Hargreaves a ajuns la tabăra de la poalele muntelui K2 în iunie 1995. Nu a început urcarea imediat, din cauza condiţiilor meteorologice extreme. După câteva săptămâni, a ajuns la cea de-a patra tabără de pe munte, la altitudinea de 7.950 de metri, de unde o mai despărţeau 12 ore de escaladare până în vârf.

În ziua de 13 august, Alison Hargreaves a scris, din nou, istorie. La vârsta de 33 de ani, a devenit prima femeie care a atins vârfurile celor mai înalţi doi munţi din lume fără a se folosi de oxigen suplimentar.

Tragedia avea să se întâmple în aceeaşi zi, la coborâre, atunci când temerara britanică, alături de trei spanioli, un american şi un neo-zeelandez şi-au pierdut viaţa din cauza unei înspăimântătoare furtuni.

Moartea fiului

Fiul lui Alison, Tom Ballard, avea să devină prima persoană care a escaladat singur toţi cei şase versanţi nordici importanţi din Alpi într-o singură iarnă.

Şi-a găsit sfârşitul în martie 2019, pe când încerca să urce pe Nanga Parbat, al nouălea cel mai înalt munte din lume, cu altitudinea de 8.126 m.

Avea 30 de ani.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: