Maia Sandu a inaugurat Forumul CinemaHora 2024

Maia Sandu a inaugurat Forumul CinemaHora 2024 Maia Sandu, prezentă la un important eveniment. sursa: Facebook

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a luat parte, sâmbătă, la Forumului CinemaHora 2024, care reunește, în premieră, realizatori de filme din 20 de țări ale Europei.

Maia Sandu, liderul din Republica Moldova, a participat, sâmbătă, la deschiderea Forumului CinemaHora 2024, care reunește, în premieră, realizatori de filme din 20 de țări europene. Potrivit unui comunicat al Președinției, șeful statului a apreciat evoluția cinematografiei moldovenești din ultimii ani și a declarat că statul va susține în continuare industria cinematografică locală.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, prezentă, sâmbătă, la un important eveniment cinematografic

De asemenea, în cadrul evenimentului, Maia Sandu a subliniat că „suntem mândri de recunoașterea internațională a regizorilor noștri și că publicul local apreciază din ce în ce mai mult filmele produse în Republica Moldova”.

Maia Sandu

Maia Sandu / Sursa foto: Arhiva EvZ

Maia Sandu i-a îndemnat pe realizatorii de film din Republica Moldova și pe cei internaționali să colaboreze în coproducții care să relateze despre vremurile dificile când ne confruntăm cu un război la hotar, conform deschide.md.

Vineri, Preşedinta Maia Sandu a anunţat o petrecere de zile mari în curtea Preşedinţiei, prilejuită de începerea negocierilor de aderarea la Uniunea Europeană.

Maia Sandu, invită toți cetățenii să sărbătorească Moldova Europeană în cadrul unui eveniment festiv duminică, 17 decembrie, în curtea Președinției.

Astfel, Deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi sărbătorită la Chișinău.

Invitaţia făcută de liderul statului

Şefa statului a făcut un anunț public în care îndeamnă cetățenii să sărbătorească Moldova Europeană.

„Să ne bucurăm împreună de un pas istoric pentru destinul țării noastre. Am reușit să obținem încrederea Uniunii Europene. Am păstrat unitatea și am muncit cu toții foarte mult pentru ca Moldova să câștige șansa unui viitor mai bun pentru toți cetățenii”, a anunţat Maia Sandu.

Șefa statului îndeamnă toate instituțiile, toți partenerii de dezvoltare, toți antreprenorii din Moldova să vorbească despre integrarea europeană, să promoveze parcursul nostru european și, împreună, să transforme întreaga Moldovă într-un stat european.

Evenimentul respectiv va avea loc duminică, pe 17 decembrie, la ora 14:00, în curtea Președinției.