Timișorenii vor învăța caracterele ebraice, dar și pașii de dans evreiesc, pe 1 septembrie, când va avea loc Festivalul ”Shalom Ierusalim”. Acesta se va ține în Parcul Botanic, iar accesul publicul este liber. ”Evenimentul va începe la ora 10,00 și se va încheia la ora 22,00, timp în care toți timișorenii sunt invitați să ni se alăture pentru a descoperi cultura și civilizația evreiască”, spune Luciana Friedmann, președinta Comunității Evreiești Timișoara.

Celebra actriță Maia Morgenstern va susține un show împreună cu Orchestra Teatrului Evreiesc de Stat, pe scena festivalului urmând să urce și cantorul Baruh Sinkelstein (Sankt Petersburg), Ansamblul de Dansuri Israeliene și alții.

O altă atracție a evenimentului este caricaturistul Ștefan Popa Popa*s, deținătorul unui record Guiness pentru viteza cu care desenează. Acesta, împreună cu studenții săi de la Popa*s Academy vor realiza, gratuit, caricaturi participanților.

Evenimentul timișorean este organizat de Federația Comunităților Evreiești din România, JDC și Comunitatea Evreiască Timișoara, cu sprijinul CJ Timiș și al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Sursa foto: Aktual24.ro