Maia Morgenstern „Condiția de director este ingrată”

Maia Morgenstern „Condiția de director este ingrată”

Iată ce a câștigat marea actriță după trei ani la conducerea Teatrului Evreiesc

De trei ani, Maia Morgenstern este directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Cu toate acestea, nimic din atitudinea marii actrițe nu pare să se fi schimbat. M-a primit într- un birou foarte mic, situat într-o clădire din imediata vecinătate a Teatrului Evreiesc. Clădirea, monument istoric, este în reparații. În camera mică sunt îngrămădite registre, acte, dar și costumele pe care le va folosi pe scenă. „Jucăm pe aproape toate scenele din București”, a explicat Maia Morgenstern. Teatrul abia s-a întors de la New York International Performing Arts Festival, cel mai prestigios festival de arte ale spectacolului de cultură idiș din lume, iar actrița este entuziasmată. A slăbit câteva kilograme și îi poți da cu ușurință câțiva ani mai puțin. Relaxată, Maia Morgenstern și-a pus un picior sub ea. Pe masă am sesizat, printre notițe, câteva parfumuri. Unul este Chanell. „Am robotit trei zile pe pământ american. Unii cred că ne-am distrat. Dar a fost foarte obositor în SUA. Trei spectacole în două zile”, a spus directoarea. O întreb cum se împacă munca administrativă cu firea ei artistică.

„E bine pentru mine”

„Condiția de director este ingrată. Trebuie să mă pun la curent în permanență. Sunt norme fixe, sunt condiții. Faptul că nu ai știut legea nu este o scuză. Aș fi tentată să spun că meseria de actriță este incompatibilă cu cea de director. Dar este bine pentru mine, pentru că mă ordonează. Și apoi îi am și pe colegii mei care mă ajută”, spune Maia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Țața Rapidoaica, din „Las Fiebinți”, este unul dintre personajele colorate ale celui mai urmărit serial, de la ProTV. O întreb cine a inspirat- o. „Persoana care m-a inspirat există!”, zâmbește ea. Vom vedea ce se mai întâmplă din toamnă. Există un model pentru Rapidoaica, la care am adăugat și alte personaje. Probabil că, dacă nu am recunoaște situațiile, întâmplările, atunci nu ne-ar plăcea personajul respectiv”.