Mai poate fi salvată UE? Verhofstadt înjură egoismul german și pe micul Horthy

Mai poate fi salvată UE? Verhofstadt înjură egoismul german și pe micul Horthy

Într-adevăr, acum trebuie pregătită relansarea activității întreprinderilor noastre. Acum trebuie creată speranța pentru întreprinzătorii noștri și pentru muncitorii  noștri. Acum putem anticipa, nu când rețeaua noastră industrială și serviciile noastre vor fi aproape în colaps.

Să țintim mai sus

Economiștii sunt o dată cu toții de acord: pentru a fi eficace, acest plan trebuie să fie mare, de ordinul a cel puțin 8% din PIB, adică, cu alte cuvinte, cel puțin 1.000 de miliarde de euro. Această reconstrucție va fi ocazia, acum sau niciodată, să scoatem carbonul din modurile noastre de producție pentru a trece la o economie durabilă și a recupera teribilă întârziere din domeniul digital.

Desigur, nu poate fi vorba de credite. Ne adresăm unor companii deja supraîndatorate. Acest plan de redresare și de tranziție trebuie să se bazeze pe ajutoare directe și subvenții pentru investiții. Și nu statele, ele însele supraîndatorate, vor putea asigura finanțarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Făcând apel la piețele financiare, la cei care au economii și la investitorii instituționalizați trebuie să se finanțeze această relansare. Prin emisiuni de obligațiuni europene, sprijinite de bugetul european și al căror risc financiar va fi garantat de noi resurse curate, precum taxa pe carbon și taxa GAFA.

Nu, Uniunea Europeană nu este veșnică

Ca pe vremea lui Jacques Delors, Comisia este acum convocată la tribunalul istoriei. În fața incompetenței statelor ea trebuie să preia neîntârziat conducerea, altfel UE se va destrăma, și mult mai repede decât îndrăznesc să spere detractorii săi.