Mai mulți părinți din Carolina de Nord au protestat împotriva formării unor cluburi satanice: „Nu încercăm să susținem satanismul sau să criticăm alte organizații religioase”

Mai mulți părinți din Carolina de Nord au protestat împotriva formării unor cluburi satanice: „Nu încercăm să susținem satanismul sau să criticăm alte organizații religioase” Sursa: Dreamstime.com

Părinții din Carolina de Nord s-au adunat în fața unei școli locale pentru a găzdui un miting ca răspuns la „Clubul Satanei de după școală” care încearcă să stabilească o prezență în școlile din zonă.

Părinții s-au adunat vineri lângă școala elementară Joyner din Greensboro, Carolina de Nord, pentru a protesta împotriva înființării unui club Satan pentru elevi. Organizatorul mitingului, Tempe Moore, a spus că mitingul a fost menit să transmită un mesaj. „Un fel de a spune „noi aici, în Greensboro, nu vrem asta în școlile noastre”, a spus Moore.

Proteste împotriva cluburilor satanice

Grupul de oameni se opune înființării unui „Club Satan de după școală” la școala elementară Joyner sau orice școală din district. Fluturași care fac publicitate clubului Satan au fost distribuite săptămâna trecută, potrivit raportului. Moore a spus că nu pot să tacă în timp ce clubul încearcă să-și facă loc în zonă.

Un site web pentru „After School Satan Club” afirmă că grupul se întâlnește la „selecte” școli publice unde „Good News Clubs și alte cluburi religioase se întâlnesc”. Se spune că aceste cluburi sunt înființate la cererea membrilor comunității care „ar dori să vadă programul oferit”. Clubul spune că „nu este interesat să convertească copiii la satanism”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Educatorii instruiți oferă activități și oportunități de învățare, în care elevii sunt liberi să se angajeze, sau pot opta să exploreze alte interese care pot fi ajutate de resursele disponibile. Mediul este deschis și părinții/tutorii sunt bineveniți să participe”, se arată pe site-ul web. Clubul este operat de Templul Satanic, potrivit site-ului. „After School Satan Club[s]” sunt necesare pentru a oferi un „echilibru contrastant” activităților după școală ale elevilor, potrivit site-ului.

„Prezența preexistentă a cluburilor evanghelice after-school nu numai că a stabilit un precedent pentru care districtele școlare trebuie să accepte acum grupurile satanice, dar cluburile evanghelice after-school au creat nevoia ca cluburile after-school satanice să ofere un echilibru contrastant activităților extracurriculare ale elevilor. ”, se arată pe site.

Clubul cerut de diferite școli

Lucien Greave, un co-fondator al Templului Satanic, a declarat pentru presă că grupul nu încearcă să susțină satanismul, ci mai degrabă să promoveze gândirea critică. „Nu încercăm să susținem satanismul sau să criticăm alte organizații religioase. Clubul nostru se concentrează pe gândirea critică, raționalismul științific”, a spus Greave.

June Everett, director de campanie pentru After School Satan Club și un pastor hirotonit al Templului Satanic, a declarat pentru Fox News Digital: „Am fost contactați de un grup de părinți care au solicitat After School Satan Club la Joyner când au primit permisiunea Good News Club. Mergem doar la școli care au un club religios care funcționează în campus și mergem doar la școli în care membrii comunității au solicitat programul nostru ca o alternativă sigură și all-inclusive."

Rebecca Kaye, șefa de cabinet a școlilor din județul Guilford, a declarat pentru Fox News Digital că acest club este în curs de revizuire. „Solicitarea de închiriere a facilităților GCS de către After School Satan Club nu a fost aprobată. Clubul nu este sponsorizat de Joyner Elementary și nici nu a fost solicitat de școală”, a spus Kaye. „GCS revizuiește în prezent, împreună cu consilierul său juridic, cerințele pentru acordarea organizațiilor sponsorizate non-școlare de acces echitabil la facilități finanțate din fonduri publice”, potrivit Fox News.