Evenimentul Zilei > Actualitate > Biserica Catolică, zguduită din temelii! Episcopul deposedat de puteri, liber să se însoare cu romanciera „satanico-erotic”
Biserica Catolică, zguduită din temelii! Episcopul deposedat de puteri, liber să se însoare cu romanciera „satanico-erotic”

Biserica Catolică, zguduită din temelii! Episcopul deposedat de puteri, liber să se însoare cu romanciera „satanico-erotic”

Episcop spaniol, Xavier Novell Gomà, a fost deposedat de toate puterile după ce a părăsit biserica pentru a se căsători cu romanciera „satanico-erotic”.

Xavier Novell Gomà a fost numit în municipalitatea catalană Solsona în 2010, când avea 41 de ani, devenind cel mai tânăr episcop al Spaniei la acea vreme.

În calitate de episcop, el a atras controverse, susținând așa-numitele „terapii de conversie” pentru comunitatea LGBT și susținând activ independența regională pentru Catalonia, un capitol sensibil în politica Spaniei.

Episcopului Xavier Novell, îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotico- satanice

Episcopul spaniol a fost decăzut în mod oficial din atribuțiile sale și i s-a interzis să oficieze sfintele taine, la patru luni după ce și-a abandonat cariera clericală pentru a se căsători cu o scriitoare de romane erotic-fantasy cu influențe sataniste.

La sfârșitul lunii august, s-a anunțat că Novell și-a dat demisia din funcția de episcop pe „motive strict personale”. Ulterior a reieșit că Novell s-a îndrăgostit de Silvia Caballol, un psiholog și romancier erotic în vârstă de 38 de ani, cu care s-a căsătorit luna trecută.

Potrivit site-ului editorului ei, Lacre,  scriitoarea relatează în cărţile sale un „vârtej de senzații”, transportând cititorul într-o lume a „psihopatiei, sectelor, sadismului, nebuniei, irealității imoralității și a luptei crude dintre bine și rău, dintre Dumnezeu și Satana și între îngeri și demoni”.

Episcopul îndrăgostit lucrează la o companie de sperma pentru porci

Publicaţia  El Mundo relatează că Novell, care are o diplomă în inginerie agricolă, lucrează acum pentru o companie de sperma pentru porci numită Semen Cardona. Se descrie ca fiind „specializată în elaborarea de doze pentru inseminarea artificială de înaltă performanță a porcilor”.

Conferința Episcopală Spaniolă a declarat că Novell și-a pierdut automat puterile: „După cum este public și bine cunoscut, Monseniorul Xavier Novell i Gomà, episcop emerit de Solsona, a contractat căsătoria civilă cu Doña Silvia Caballol Clemente în Súria, provincia Barcelona, la 22 noiembrie”, se arată în comunicat.

„Acest lucru înseamnă că, deși monseniorul Xavier Novell i Gomà își păstrează titlul de episcop, nu poate întreprinde niciuna dintre funcțiile care se referă la acest titlu. În consecință, îi este interzis să oficieze sfintele sacramente sau să se angajeze în orice activitate de predare, fie ea publică sau privată”, se mai arată în comunicat, potrivit insider.