Mai multe plaje au fost închise din cauza rechinilor. Autoritățile sunt în alertă, iar turiștii ocolesc destinațiile

După tragedia din Egipt, autoritățile din mai multe destinații au intrat în alertă. Rechinii au fost descoperiți și pe plajele din alte țări, iar responsabilii au închis cele mai frecventate locații turistice.

Autoritățile din Spania, una dintre cele mai frecventate țări, au fost nevoite să închidă mai multe plaje după ce au descoperit rechini din specii diferite, în special în locațiile de pe Costa Brava.

Chiar turiștii au fost cei care i-au anunțat pe oamenii legi că sunt în pericol pe litoral, mai ales după ce au auzit de cele două indicente înfiorătoare din Hurghada, Egipt.

Salvamarii au supravegheat marea din larg cu ajutorul sky-jeturilor, pentru a vedea dacă turiștii sunt în pericol sau nu.

Primul rechin albastru, de peste 2 metri lungime, a fost văzut, joi, la circa 100 de metri de țărm, în apropierea stațiunii Sitges, aflată la o jumătate de oră de Barcelona, relatează TVR din Spania.

Autoritățile au arborat steagul roșu și au închis două plaje. La scurt timp, rechinii și-au făcut simțită prezența și în alte stațiuni.

Rechinul a fost urmărit în ziua respectivă, dar i s-a pierdut urma, așa că a doua zi a fost arborat steagul galben, semn că turiștii pot intra în apă, dar să fie atenți.

Alți doi rechini, din specia numită Tintoreras, au fost văzuți apoi în Vilanova și Geltru.

După cele întâmplate, autoritățile au decis să închidă 5 plaje. Cu toate astea, specialiștii au menționat că aceste exemplare nu sunt un pericol pentru turiști.

Din cauza incidentelor, turiștii au învățat să fie precauți atunci când intră în apă, mai ales de când rechinul din Benidorm a ajuns aproape de mal. Oamenii legii au precizat că în Spania nu au fost probleme, momentan.

Plajele din Marea Roșie au fost închise

După ce rechinii au ucis două femei în Marea Roșie, Guvernatorul provinciei a emis un ordin de închidere a mai multor plaje.

Guvernatorul provinciei Mării Roșii a blocat zona timp de trei zile. Toate „activitățile pe mare” au fost interzise, ​​inclusiv scufundări, snorkelling, windsurfing, zmeu și bărci de pescuit.

Prezența rechinilor a fost un șoc pentru autorități și au declarat că aceste incidente au fost din ce în ce mai rare de la an la an.