Floarea care încântă privirea și gustul. Mulți români nu știu că se poate mânca
- Georgiana Dragomir
- 10 aprilie 2024, 19:50
Unele flori nu ne încântă doar privirea, ci și papilele gustative. În România, magnolia este apreciată pentru frumusețea și parfumul pe care le oferă, însă, această floare se poate și consuma. Poate fi folosită în salate, în creme pentru deserturi. Mai mult decât atât, floriile de magnolie pot fi și conservate, murate.
Floarea care încântă privirea și gustul. Poate fi adăugată în multe preparate
Magnolia poate fi folosită drept garnitură sau introdusă în alte preparate, pentru un plus de gust. Floriile de magnolie au un gust dulce-picant și pot fi folosite ca și condiment. Este ideală pentru prepararea dulceții, a cremelor și a siropurile.
Acesta nu este singurul beneficiu al magnoliei. Poate fi preparat ceai din această floare, care întărește sistemul imnunitar, curăță sinusurile și sistemul respirator.
Bobocii de magnolie sunt utilizați pentru tratarea sinuzitei și a congestiilor cerebrale, evident, alături de un tratament alopat corespunzător. Un ceai de plante cu flori de magnolie și alte ierburi chinezești s-a dovedit a îmbunătăți stările în sinuzita cronică după un consum de șase săptămâni, notează Agerpres.
Magnolia este eficientă n tratamentul ulcerului, gastritei, tusei, a stărilor de diaree, greaţă şi vomă.
Magnolia, un remediu eficient pentru mai multe afecțiuni
Scoarţa arborelui conţine magnolol şi honokiol, substanţe care s-au dovedit a fi benefice în tratarea anxietăţii. În Japonia, specia Magnolia Obovata era folosită în acelaşi scop. În timp, s-a dovedit proprietatea acesteia şi de a reduce alergiile şi reacţiile astmice. Scoarţa de magnolie are şi calităţi de hepatoprotector.
Magnolia este una dintre cele mai vechi plante care mai există ca specie şi în prezent. Este un arbore extrem de vechi, care datează încă din antichitate. În săpăturile arheologice, efectuate cu ani în urmă, au fost găsite exemplare fosilizate de magnolie acuminată, care data de mai bine de 20 de milioane de ani.
De asemenea, florile de magnolie sunt folosite și în industria cosmetică.