Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură de IMAGINE! Unul dintre MAGNAȚII lumii s-a înscris în Partidul Comunist
Lovitură de IMAGINE! Unul dintre MAGNAȚII lumii s-a înscris în Partidul Comunist

Lovitură de IMAGINE! Unul dintre MAGNAȚII lumii s-a înscris în Partidul Comunist

Jack Ma, fondatorul gigantului online Alibaba, considerat a fi cel mai bogat om din China, este membru al Partidului Comunist chinez (PCC), a anunţat presa oficială chineză, potrivit AFP.

Apartenenţa lui Jack Ma la PCC, formaţiune politică ce are 89 de milioane de membri, a fost dezvăluită de Cotidianul Poporului, oficiosul Partidului Comunist chinez, într-un articol referitor la actorii dezvoltării Chinei.

Omul de afaceri se alătură astfel personalităţilor extrem de bogate care sunt membri ai PCC, precum miliardarul Xu Jiayin, fondatorul grupului Evergrande.

Cotidianul Poporului indică, în articolul său publicat luni, că Jack Ma a jucat un rol important în proiectul noului „Drum al mătăsii”, program gigant de investiţii chinez, în special în Asia şi Europa, lansat în 2013 de preşedintele Xi Jinping.

El este de asemenea considerat drept unul dintre „constructorii excepţionali ai socialismului cu caracteristici chinezeşti în provincia Zhejiang”, unde se află sediul companiei Alibaba.

În condiţiile unui număr semnificativ de sectoare economice dominate de companii de stat, o aderare la PCC poate facilita demersurile întreprinzătorilor privaţi, într-un context legislativ şi economic complicat.

Preşedintele chinez Xi Jinping doreşte să extindă influenţa PCC în sectorul privat din China. Orice companie unde lucrează cel puţin trei membri de partid trebuie să înfiinţeze o organizaţie a PCC sau, în absenţa unui număr suficient de membri, să se regrupeze cu întreprinderi vecine pentru a face acest lucru.