Editura Evenimentul si Capital

Ar PUTEA fi DATĂ AFARĂ din MAGISTRATURĂ! Anamaria Trancă RECUNOAȘTE că îi susține pe PROTESTARARII #rezist

Autor: | | 1 Comentarii | 5046 Vizualizari

Anamaria Trancă, judecătoarea Curții de Apel București, recunoaște că aprobat și a susținut mesajele vulgare de pe paginile de Facebook ale #rezistenților îndreptate împotriva politicienilor și partidelor aflate la guvernare.

Judecătoarea Luminița Ninu Cristiu i-a trimis o adresă șefei Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Mirela Sorina Popescu, în care se arată că, în urma unor verificări, judecătoarea Anamaria Trancă a confirmat atât existența contului de Facebook, despre care se precizează că este în prezent suspendat, cât și activitatea de pe acest cont.

Conform jurnaliștilor de la Luju.ro verificările și corespondentele ulterioare între CAB și ÎCCJ au avut loc după ce avocata Ingrid Mocanu, fosta vicepreședintă ANRP, a formulat o cerere de strămutare a dosarului ANRP2 (în care a fost trimisă in judecata de DNA) pe motiv că există suspiciunea rezonabilă că imparțialitatea judecătoarei Anamaria Trancă este afectată, după ce aceasta și-a exprimat public opțiunile politice și adeziunea la mișcarea #rezist.

Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor interzice clar magistraților să aibă manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției și să desfășoare activități publice cu caracter politic sau să își manifeste convingerile politice. Astfel, cererea de strămutare a avocatei Ingrid Mocanu îndeplinește toate motivele pentru a fi admisă, mai scrie sursa citată.

Prezentăm în continuare pasaje relevante din Adresa nr.3/981/C din 29 ianuarie 2018 emisă de vicepreședintele CAB, judecătoarea Mirela Sorina Popescu:

„Doamnei judecator dr. Mirela Sorina Popescu

Presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Stimata doamna presedinte,

Cu adresa dumneavoastra emisa in dosarul nr. 148/1/2018 la data de 22 ianuarie 2018, inregistrata la Cabinetul Presedintelui Curtii de apel Bucuresti sub nr. 1/981/C din data de 22 ianuarie 2018 s-a comunicat acestei instante imprejurarea ca petitionara Mocanu Ingrid Luciana a formulat cerere de stramutare a cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 3203/2/2015 al Curtii de Apel Bucuresti, solicitandu-se efectuarea de verificari, in conformitate cu dispozitiile art. 72 din Codul de procedura penala, transmiterea informatiilor referitoare la veridicitatea sustinerilor din cerere si indeplinirea formelor prevazute de art. 73 din Codul de procedura penala, urmand a fi atasate dovezile de comunicare a acestora.

Verificand lucrarile dosarului nr. 3203/2/2015 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala, va transmitem urmatoarele informatii: (…)

Petitionara Mocanu Ingrid Luciana, in sustinerea cerereii de stramutare, a aratat ca exista o suspiciune rezonabila in legatura cu impartialitatea judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti datorita imprejurarilor cauzei.

In esenta petitionara a facut referire la condul de facebook pe care il considera al judecatorului cauzei, analizand activitatea de pe aceasta retea de socializare, aratand ca maniera de manifestare publica a opiniilor este una care contravine statutului judecatorului. A mai aratat ca a exprima opinii politice si a fi de acord, prin like-uri, cu un limbaj agresiv si vulgar, indreptat impotriva unei parti a presei si a clasei politice reprezinta forma de afectare a prestigiului justitiei, care afecteaza grav dreptul cetatenilor de a fi judecati de un judecator impartial si independent, fara a fi influentat de opinii publice exprimate in spatiul public. Potrivit jurisprudentei constante a instantelor, mai ales cele internationale, acordarea unui like unei postari presupune exprimarea unei opinii.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI