Magistraţii, la judecată

Magistraţii, la judecată

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii vor lua o decizie, astăzi, în cazul şefilor Tribunalelor Dolj şi Braşov, dar şi în cazul prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, ai căror subordonaţi l-au pus în libertate pe Serghei Gorbunov - principalul suspect în cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Braşov - şi au tolerat întârzierea urmăririi acestuia.

Aşa a anunţat, ieri, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit căruia „primele verificări efectuate în cazul «Serghei Gorbunov» au scos la iveală modalităţi de eludare a legii penale şi a hotărârilor judecătoreşti“. Ministrul a explicat că încălcarea legii s-a făcut în mai mulţi paşi: o expertiză medicală superficială, lipsa rolului activ al judecătorului, precum şi lipsa de comunicare dintre instituţiile implicate.

Predoiu a arătat apoi că urmează să se stabilească dacă este vorba despre superficialitate şi din partea poliţiei. „Este o problemă şi cu lipsa de comunicare între Justiţie şi Interne, în alte state existând un singur minister pentru aceste domenii. În special, în statele în care corupţia tinde spre zero“, a afirmat Predoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News