Mafia manualelor școlare a făcut în ultimii 8 ani legea la Ministerul Educației! Este dezvăluirea făcută, în cadrul unei emisiuni de la  digi24.ro, de fostul ministru al învățământului, Liviu Pop.

Acesta a afirmat că miniștrii, premierii și președinții au cunoscut ce se întâmplă la minister însă nu ar fi dorit sau nu ar fi putut să ia nicio măsură .Liviu Pop a făcut aceste dezvăluiri ca explicație pentru faptul că în ultimii opt ani o generație de elevi care a ajuns în clasa a VII-a a început anul școlar fără să aibă manuale școlare. Liviu Pop a hotărât că toate manualele să fie tipărite la editura Didactică , în anul 2017, când a fost numit ministru al Educației.

El declara că în urma acestei decizii mafia manualelor școlare ar dispare, însă manualele tipărite aveau greșeli și a fost necesară retipărirea lor.

„Liviu Pop: Știu doar de baronii manualelor din Ministerul Educației. Dacă vreți, facem emisiuni în direct despre șpăgile indirecte și directe care se dau și de care și DNA știe, și președintele statului știe.

Reporter: Ministerul acesta e condus de PSD de…

Liviu Pop: Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte șase luni, cinci luni.

Reporter: Guvernările stau și se uită la mafie?

Liviu Pop: În zona manualelor și a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Știe și președintele.

Reporter: Premierul știe?

Liviu Pop: Toți premierii știu. Și toți miniștrii Educației știu.

Reporter: Și ce a făcut doamna Dăncilă?

Liviu Pop: Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă.

Reporter: Deci dumneavoastră ne spuneți că premierul unei țări stă și asistă neputincios la o mafie dintr-un minister, oricare ar fi el? Practic asta ne spuneți.

Liviu Pop: Unii premieri da.

Reporter: Adică toți premierii de până acum

Liviu Pop: Unii.

Reporter: Doamna Dăncilă unde intră?

Liviu Pop: Nu fac eu clasamente acum, mai ales în timpul campaniei electorale”