Evenimentul Zilei > International > Mafia: 150 de milioane de euro confiscaţi de la „regele supermarketurilor”
Mafia: 150 de milioane de euro confiscaţi  de la „regele supermarketurilor”

Mafia: 150 de milioane de euro confiscaţi de la „regele supermarketurilor”

Un imperiu în valoare de 150 de milioane de euro care ar fi fost construit sub protecția mafiei. Un imperiu confiscat antreprenorului Carmelo Lucchese, în vârstă de 53 de ani, de către Curtea din Palermo, la cererea Direcției anti-mafia a districtului, DDA.

Un imperiu alcătuit din 7 proprietăți, inclusiv o vilă în zona Pagliarelli din Palermo, 61 de conturi bancare, 5 polițe de asigurare și 16 mașini, inclusiv 2 Porsche Macan.

Societatea Gamac Group s.r.l. cu sediul social în Milano, care administrează 13 supermarketuri între Palermo și provincie, de la Bagheria, la Carini, de la Bolognetta, la San Cipirello până la Termini Imerese, a fost confiscată. Compania a fost încredințată unui administrator judiciar desemnat de Curtea din Palermo, cu sarcina de a „garanta continuitatea afacerii și menținerea nivelurilor de angajare pentru a proteja drepturile lucrătorilor, furnizorilor și clienților”, anunță RAINEWS.

Sistemul de a face afaceri

Potrivit investigațiilor agenţilor gărzii financiare, Lucchese, în ciuda faptului că nu avea nicio condamnare, era atât apropiat de criminalitatea organizată, încât ajunsese sub aripa protectoare a organizaţiei Cosa Nostra. Potrivit unor mărturii, ar fi avut contacte cu familia mafiotă din Bagheria, obţinând mari avantaje antreprenoriale de pe urma acestei prietenii. Pare că Lucchese ar fi reușit să se extindă din punct de vedere economic în sector graţie ajutorului mafiei, cumpărând activități comerciale şi descurajând concurența prin acte de vandalism.

În schimbul favorurilor de care a beneficiat, pare că Lucchese ar fi angajat în supermarketurile sale rudele capilor Mafiei. În plus, conform investigaţiilor, ar fi achiziționat un apartament pentru a-l adăposti pe șeful mafiei, Bernardo Provenzano. Datorită ajutorului clanurilor, în 2019, cifra de afaceri a societăţii Gamac a fost de aproximativ 80 de milioane de euro. (Rador)