Evenimentul Zilei > Actualitate > Macovei: Imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun trebuie ridicată
Macovei: Imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun trebuie ridicată

Macovei: Imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun trebuie ridicată

Imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun trebuie ridicată: cazul Boldea a demonstrat pe deplin necesitatea acestui lucru, a declarat, astăzi, eurodeputata Monica Macovei, referindu-se la fuga fostului deputat PDL din ţară.

"Încă o dată, vedem că trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun. Rămân doar cu imunitate pentru declaraţiile politice. Sigur, şi politica de resurse umane a partidelor trebuie să se bazeze pe criterii de integritate", a spus Macovei.
Europarlamentarul PDL afirmă că era de aşteptat ca deputatul Mihail Boldea să plece din ţară şi, în opinia ei, procurorii ar fi trebuit să ia o măsură preventivă pentru a evita această situaţie.
"Atunci când ceri arestarea preventivă a unei persoane te aştepţi ca acea persoană să nu stea, ci să facă ceva şi să plece. Deci trebuie văzut dacă nu s-ar fi putut da o ordonanţă de interdicţie de a pleca din ţară", a declarat Macovei.
Ea a susţinut că PDL are o problemă cu resursele umane, dat fiind că Mihail Boldea a fost până de curând membru al acestui partid, carenţă resimţită, de altfel, de toate partidele politice româneşti.
"Da, sigur că da. Toate partidele, inclusiv PDL, au o problemă de resurse umane. De-asta am şi făcut acel cod etic. Sigur, la selecţia candidaţilor pentru Parlament trebuie să aplici criterii profesionale şi etice", a precizat europarlamentarul.
Întrebată dacă bănuieşte că există cazuri precum cel al lui Boldea, Macovei a replicat: "Dar ştim cu toţii că există cazuri în toate partidele".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: